Različita mišljenja

Dodik prozvao Krišto zbog izjave o ratu u Ukrajini: To nije naš stav

"Republika Srpska nije konzultirana prilikom donošenja deklaracije kojom je Rusija kritizirana na izuzetno oštar način zbog sukoba s Ukrajinom", kazao je MIlorad Dodik.
Vijesti / Politika | 01. 03. 2024. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako je predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto na samitu Ukrajina – jugoistočna Europa u Tirani iznijela osobne stavove o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, a ne službeni stav BiH.

"Republika Srpska nije konzultirana prilikom donošenja deklaracije kojom je Rusija kritizirana na izuzetno oštar način zbog sukoba s Ukrajinom. Ovo je još jedan primjer samovolje političara iz Sarajeva koji istupaju samostalno, bez obveznih instrukcija Predsjedništva BiH koje je jedino zaduženo za vanjsku politiku", istaknuo je Dodik u izjavi Srni.

On je ukazao kako je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, te da bilo kakvo istupanje i predstavljanje BiH mimo zajedničkog stava predstavnika Republike Srpske i Federacije BiH na razini BiH predstavlja osobni stav, pa tako i u ovom slučaju potpis Krišto je odraz njenog osobnog viđenja ove situacije.

"Republika Srpska od početka ovog sukoba je zastupala neutralan stav i tako će i ostati, ne stavljajući se na bilo čiju stranu. Iz toga proizlazi da BiH ne može izlaziti sa stavovima za koje ne postoji konsenzus", poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close