Usvojen izvještaj SIP-a

Dodik novi predsjednik RS-a, konfuzija s potpredsjednikom

Iako je na samoj sjednici Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine objavljeno da je Ivan Begić, novi potpredsjednik Republike Srpske, Suad Arnautović, predsjednik SIP-a nakon sjednice rekao je da je to ipak Davor Pranjić.
Vijesti / Politika | 27. 10. 2022. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član SIP-a Vanja Bjelica Prutina istaknula je na današnjoj sjednici SIP-a da Milorad Dodik nakon kontrolnog brojanja, osvojio najveći broj glasova za predsjednika Republike Srpske.

''Treba mu ići u prilog ovo kontrolno brojanje da se utvrdi činjenično stanje'', rekla je Bjelica Prutina.

Naglasila je da govori najviše o razini potpredsjednika RS kada je riječ o kontrolnom brojanju.

''Jer za tu razinu jedan glas može odlučiti i zato sam tražila kontrolno brojanje'', istaknula je ona.

Izvještaj o ponovnom brojanju glasova je usvojen na današnjoj 73. sjednici.

Član SIP-a Vlado Rogić je rekao kako nemaju vremena za ponavljanje izbora, niti sredstava kao i to da nije moguće zbog nekoliko nepravilnosti ponavljati izbore jer bi se to onda radilo zauvijek.

Konfuzija s potpredsjednikom

Iako je na samoj sjednici Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine objavljeno da je Ivan Begić, novi potpredsjednik Republike Srpske, Suad Arnautović, predsjednik SIP-a nakon sjednice rekao je da je to ipak Davor Pranjić.

On je za N1 televiziju rekao da je "glavna kontrola" na sjednici priopćila da je to Begić te da je "netko imao potrebu da me na sjednici izbaci iz cipela pa je potpuno neodgojno i nekulturno upadao dok predsjednik govori".

Inače, kada je riječ o potpredsjednicima, ranije objavljeni podaci pokazivali su da su da su potpredsjednici Republike Srpske Davor Pranjić iz HDZ-a te Senad Bratić iz SDA.

Na samoj sjednici SIP-a bilo je poprilično konfuzno jer nakon što je Arnautović rekao da su potpredsjednici Pranjić i Ćamil Duraković počele su da ga ispravljaju i on sam na kraju je zaključio da on onda ima pogrešne podatke.

"U Banja Luku dolazim kao svojoj kući", rekao je za Nezavisne novine Ćamil Duraković, novoizabrani potpredsjednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda.

Na pitanje da li je iznenađen time što je izabran na ovu funkciju, Duraković priznaje da jeste.

"Moja politička borba bila je Sizifova bitka. Vi znate da sam se kandidirao nezavisno, sam", rekao je Duraković za banjalučke novine.

Kopirati
Drag cursor here to close