Siguran u svoju pobjedu

Dodik uoči prosvjeda: ''Nema dileme ko je predsjednik - to sam ja!''

Milorad Dodik od SIP-a očekuje da u tom procesu sačuva dostojanstvo i objavi rezultate izbora na kojima su pobijedili on, Željka Cvijanović i SNSD.
Vijesti / Politika | 25. 10. 2022. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da su SNSD i njegovi kandidati pobijedili na općim izborima i da će na sutrašnjoj Narodnoj skupštini u Banjoj Luci "Matična zove" poručiti da Republika Srpska ostaje jedinstvena i da pravo glasa ostaje suvereno.

"Nema dileme tko je predsjednik, to sam ja! Ti navodi o nepravilnostima nisu točni i ja sam siguran u svoju pobjedu", rekao je Dodik.

Opozicija gubitnik

Kada je riječ o kaznenim prijavama opozicije, Dodik je utvrdio da kaznenu prijavu može podnijeti bilo tko te da je opozicija gubitnik izbora, a pobijedio je SNSD i njegovi kandidati.

Naveo je da kandidatkinja PDP-a Jelena Trivić nije njegov protukandidat za predsjednika Republike Srpske.

"Ona nije kredibilan i dostojan partner da bude predsjednik", rekao je Dodik i naveo da je bilo više mjesta na izborima gdje nije dobio glasove nego što je to bio slučaj s Trivićem.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Kazao je da je SIP pod utjecajem stranaca, ali da se sve pokušava centralizirati u BiH.

Kazao je i kako ne vjeruje da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bilo koga podržao, istaknuvši da se nije miješao.

SIP i dostojanstvo

Od SIP-a očekuje da u tom procesu sačuva dostojanstvo i objavi rezultate izbora na kojima su pobijedili on, Željka Cvijanović i SNSD.

"Jelena Trivić je izborni gubitnik", rekao je Dodik i dodao da ne razumije nezadovoljstvo opozicije.

U Banja Luci će danas biti održan javni skup "Otadžbina zove" s kojeg će biti poručeno da "izborna volja naroda RS-a neće biti mijenjana".

Skup će biti održan u Parku Mladen Stojanović u Banjoj Luci od 18:00 sati u organizaciji SNSD-a i koalicionih stranaka.

Podsjetimo, iako je PDP u izbornoj noći proglasio i proslavio pobjedu dva sata oko ponoći Milorad Dodik rekao je kako je on pobjednik. Potom je Središnje izborno povjerenstvo nakon brojnih prijava neregularnosti odlučilo ponovno brojati glasove za Predsjednika RS-a.

Ti rezultati se još uvijek čekaju i pitanje je što će se dogoditi nakon njihove objave, tko će kome priznati poraz ili pobjedu. Istodobno opozicija je prosvjedima u Banja Luci željea skrenuti pozornost na izborne krađe. 

Kopirati
Drag cursor here to close