Nastavak prepucavanja

Opizicija tvrdi: Jedini Dodikov prijatelj je Milanović

''Kao što su fotokopirali glasačke listiće, tako su kopirali i skup koji je bio identičan opozicijskom'', tvrdi Vuković.
Vijesti / Politika | 26. 10. 2022. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedina dobra stvar je što je sinoćnji skup vladajućih bio miran, ocjena je u PDP-u. Zamjenik predsjednika te stranke Nenad Vuković ismijao je cifru okupljenih sa kojom se barata i uputio kritiku policiji jer je ocijenila da su vladajući okupili 50.000 pristalica, a opozicija tek 2.000, "iako je očigledno da se radi o identičnom broju okupljenih".

''Kao što su fotokopirali glasačke listiće, tako su kopirali i skup koji je bio identičan opozicijskom'', tvrdi Vuković, ocjenjujući da je skup vladajućih bio siromašan energijom.

Vladajuće je optužio i da na skupu ništa novo nisu priopćili, ''osim izljeva srpstva i laži o opoziciji''. Demantirao je lidera SNSD Milorada Dodika koji je rekao da Republika Srpska ima sve više prijatelja.

''Jedini Dodikov prijatelj je Milanović'', poručio je Vuković.

Potpredsjednica PDP i kandidatkinja te stranke za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić izjavila je kako je PDP uputio zahtjev za novo brojanje glasačkih listića i za sve ostale nivoe. Poručila je kako se, svi koji su sudjelovali u izbornoj krađi, neće izvući.

Na pitanje o kaznenoj prijavi koju je protiv nje i Nebojše Vukanovića podnio SNSD, ''zbog iznošenja u javnost informacija o ubačenim falsificiranim glasačkim listićima dva dana prije zvanične objave iz SIP-a'', Trivić odgovara tvrdnjom da će se vrlo rado odazvati tužiteljstvu.

Demantira da je unaprijed imala bilo kakvu informaciju, a spornu izjavu je, kaže, dala na osnovu pretpostavke.

''Kako nitko ne postavi pitanje koliki je broj falsificiranih listića. Zašto nitko ne kaže da treba da se nađu svi. Možda ih je 37, možda ih je 3.700, a možda ih je 37.000'', rekla je Trivić.

Upitala je i Christiana Schmidta da li bi govorio o sitnim nepravilnostima kada bi se falsifikati pojavili na izborima u Njemačkoj.

Upitana o budućim koracima opozicije najavila je da će sve biti odlučeno na bazi onoga što SIP priopći.

Sinoćnji skup komentirala je tvrdnjom da je ličio na opozicijski koji je ipak nastao ''spontano i na bazi slobodne volje što se vidjelo po energiji''. To je, kaže, jedino što vladajući nisu iskopirali.

Iznenadilo je, ističe, to što nije bilo negativnog skandiranja prema njoj, ali je zaključila da je to zbog toga što su mnogi od okupljenih glasali za nju, piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close