Ignorira Veleposlanstvo SAD-a

Dodik ponovio: RS će otići i sa sobom odnijeti 49 posto BiH

"Ako nam ne vrate Ustav BiH kako je dogovoren Daytonskim sporazumom, RS će sigurno otići i sa sobom ćemo odnijeti svojih 49 posto BiH", ponovio je Dodik.
Vijesti / Politika | 27. 10. 2022. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u četvrtak se na društvenim mrežama osvrnulo na izjave još uvijek aktualnog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je u srijedu na mitingu u Banjoj Luci poručio da će, ako se ne bude poštovao Ustav BiH, RS napustiti BiH.

Dodik je ponovio te riječi i nakon očitovanja Veleposlanstva SAD-a u BiH, prenosi "Avaz". 

Iz Veleposlanstva SAD-a između ostalog su kazali:

"Sjedinjene Američke Države predane su načelima Daytona – da je Bosna i Hercegovina demokratska, multietnička, suverena i nezavisna država s neupitnim teritorijalnim integritetom. Niti Dayton, niti Ustav BiH, niti jednom entitetu ne daje pravo na odcjepljenje. Svaka akcija koja bi bila poduzeta u pravcu disolucije BiH bila bi kršenje Daytona i nosila bi teške posljedice", priopćeno je iz Veleposlanstva SAD u BiH.

Milorad Dodik nakon toga na Twitteru je ponovio:

"Narod RS-a jasno je na veličanstvenom skupu u Banja Luci pokazao da neće antidaytonsku i antiustavnu BiH. Ako nam ne vrate Ustav BiH kako je dogovoren Daytonskim sporazumom, RS će sigurno otići i sa sobom ćemo odnijeti svojih 49 posto BiH".

Kopirati
Drag cursor here to close