SNSD i partneri

VIDEO | Dodik zapjevao na otvaranju mitinga: ''Aj' pa pukni zoro...''

Dodik je na samom startu mitinga uzeo mikrofon u ruke i zapjevao ''Aj' pa pukni zoro...''
Vijesti / Politika | 25. 10. 2022. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Banja Luci je započeo "narodni miting za obranu Republike Srpske" kako to nazivaju iz SNSD-a, stranke koja je organizirala prosvjed pod nazivom "Otadžbina zove".

Miting je počeo u 18 sati u parku "Mladen Stojanović", a prije nekoliko dana ga je najavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, pozivajući građane da u što većem broju dođu u Banja Luku kako bi se pokazala sposobnost građana za "slobodan izbor".

Miting je otvoren intoniranjem himne "Bože pravde".

Dodik je na samom startu mitinga uzeo mikrofon u ruke i zapjevao ''Aj' pa pukni zoro...''

Dodik je dramatično pokušao povući paralelu između kontrolnog brojanja glasova za poziciju predsjednika Republike Srpske za koju se kandidirao na Općim izborima 2022, a koje je ranije naredilo Središnje izborno povjerenstvo zbog sumnje na izborne malverzacije, i prava entieta Republika Srpska na postojanje kroz prizmu slobodnih izbora.

Naglasio je Dodik prije nekoliko dana na press konferenciji da je njegova stranka do sada bila suzdržana i da su izborni procesi koji se odvijaju "izvan kontrole institucija Republike Srpske" u suštini nešto na čemu rade i opozicjske stranke SDS i PDP.

Na ulazu u Banja Luku, pored naplatnih kućica večeras se nalaze policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Okupljeni bi se nakon središnjeg dijela mitinga u parku "Mladen Stojanović" trebali uputiti ka Trgu Krajine.

Kopirati
Drag cursor here to close