"Rata ni na vidiku"

Dodik: Murphy je potvrdio da nema bh. kulture

"Tvrdnjom da je Sarajevo spoj austro-ugarske i osmanske arhitekture, Murphy potvrđuje da ne postoji bh. već samo osvajačka kultura", napisao je Dodik.
Vijesti / Politika | 29. 04. 2022. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik oglasio se na Twitteru gdje je reagirati na tvrdnje američkog senatora Chrisa Murphya.

Murphy je u svom blogu napisao "kako su članovi Predsjedništva bili više zainteresirani za međusobnu prepirku nego za stvarni dijalog s američkim senatorima", prenosi "Avaz".

Podsjetimo, osim Murphya BiH su prošlog tjedna posjetili i senatorica Jeanne Shaheen i senator Thom Thillsa.

"Nikakve svađe niti vrijeđanja nije bilo između članova Predsjedništva BiH na sastanku s Chrisom Murphyjem. Tražio sam da se uvaži naš stav i jasno rekao da sam za dogovor što je to minimum da BiH pribavimo novih 20 godina kako bi mogla funkcionirati.

To se može dogovorom i konsenzusom, a ne nametanjem sa strane. Protivnik sam bilo kakvog sukoba i nikakvog ratnog sukoba u BiH nema ni na vidiku. Tvrdnjom da je Sarajevo spoj austro-ugarske i osmanske arhitekture, Murphy potvrđuje da ne postoji bh. već samo osvajačka kultura", napisao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close