Sve iskri od želja

Dodik čestitao Srbiji, Komšić Mostaru

Vijesti / Politika | 14. 02. 2022. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i građanima Srbije Dan državnosti, 15. veljače, poželjevši prosperitet te zemlje na svim poljima.

"Srbija je svake godine ekonomski i politički sve jača i zahvaljujući tome je postala lider u regiji na šta smo mi iz Republike Srpske izuzetno ponosni. S iskrenim uvjerenjem da će Srbija nastaviti da se kreće putem daljeg razvoja i napretka želim da, kao i do sada, predano radite na jačanju političkih i ekonomskih kapaciteta Srbije i njezine poziciji kako u regiji, tako i na i međunarodnoj političkoj sceni", istakao je Dodik u čestitki.

Izrazio je uvjerenje da će ''bratske veze, povjerenje i podrška koja povezuje Srbiju i Republiku Srpsku biti još snažnije, na dobrobit svih građana s obje strane Drine''.

Istodobno, predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku svim građanima Mostara povodom 77. godišnjice oslobođenja Mostara od fašističkog okupatora.

''Svim građanima Mostara i antifašistima čestitam ovaj veliki dan kada je jedna od najboljih generacija Bosanaca i Hercegovaca, nakon višegodišnje borbe protiv fašista i domaćih izdajnika, sebe zauvijek upisala u modernu povijest Bosne i Hercegovine. Boreći se na strani svjetske antifašističke koalicije Mostarci su se izborili za temeljne civilizacijske vrijednosti, slobodu, jednakost i demokratiju. Toliko godina poslije dužni smo da se prisjetimo svih onih koji su svoje živote pretpostavili slobodi i miru. Oni nam i danas mogu biti, i jesu, uzor. Neka im je vječna slava i hvala'', stoji u čestitci Željka Komšića.

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close