Bloomberg

Spremni papiri za nove sankcije Dodiku?

U jednom dokumentu navodno je predloženo kako se trebaju razmotriti restriktivne mjere, uključujući zamrzavanje imovine i zabrane putovanja.
Vijesti / Politika | 13. 02. 2022. u 20:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska diplomatska služba pripremila je niz sankcija koje bi trebale biti uvedene režimu Milorada Dodika, objavio je američki list Bloomberg u tekstu u kojem se navodi kako će EU odmjeriti sankcije ako se politička kriza pogorša.

Na sastanku 21. veljače, ministri vanjskih poslova, okupljeni u Vijeću za vanjske poslove, raspravljat će o tome, navedeno je u tekstu.

U jednom dokumentu navodno je predloženo kako se trebaju razmotriti restriktivne mjere, uključujući zamrzavanje imovine i zabrane putovanja.

Međutim, sankcije bi se trebale smatrati posljednjom mjerom ako druge mogućnosti za okončanje krize ne uspiju, jer bi mjere mogle dovesti do opasnosti da izbace iz kolosijeka put Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji.

Na sastanku veleposlanika Unije u petak, na kojem se razgovaralo o popisu kazni, nekoliko zemalja, uključujući i Njemačku, zatražilo je, kako je navedeno u tekstu, da mjere protiv Dodika budu kombinirane.

Bloomberg piše kako su veleposlanici obaviješteni da je, kao odgovor na trenutnu krizu, EU već počela zadržavati dio sredstava za infrastrukturne projekte u Republici Srpskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close