Gradsko vijeće

Delegacija EU o mostarskom Statutu: Žalimo što nije bilo dogovora

Gradsko vijeće Grada Mostara na zadnjoj sjednici nije usvojilo niti jedan od prijedloga stranaka o Statutu, a nije usvojen čak ni nametnuti Statut iz 2004. godine
Vijesti / Politika | 25. 02. 2023. u 14:15 R.I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izražavamo žaljenje što se Gradsko vijeće Mostara nije uspjelo dogovoriti o Statutu Grada Mostara unatoč prethodnim političkim dogovorila, poručili su iz Delegacije Europske unije u BiH za Bljesak.info.

To znači da presuda Ustavnog suda BiH, dodaju, po ovom pitanju, tek treba u potpunosti provesti što je jedan od ključnih izazova koja je BiH treba riješiti na putu ka Europskoj uniji.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Mostara na zadnjoj sjednici nije usvojilo niti jedan od prijedloga stranaka o Statutu, a nije usvojen čak ni nametnuti Statut iz 2004. godine. Visoki predstavnik Christian Schmidt je odobrio Gradskom vijeću da u jednom danu usvoje „stari“ Statut, a onda i „novi“.

Osim toga, Mostarski sporazum potpisan 17.6. 2020. između HDZ-a i SDA zahvaljujući kojem su održani Lokalni izbori u Mostaru obvezuje vijećnike na hitne izmjene i dopune novog Statuta Grada.

Kopirati
Drag cursor here to close