Po prijavi Damira Martinca

Tužiteljstvo HNŽ-a istražuje premlaćivanje u Mostaru

Iz Tužiteljstva HNŽ-a su potvrdili kako je predmet po zaprimljenom podnesku punomoćnika oštećenog Damira Martinca formiran, te da je ''u radu''.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 02. 2023. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije istražuje napad na Damira Martinca nekadašnjeg djelatnika Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a

Iz Tužiteljstva HNŽ-a su potvrdili kako je predmet po zaprimljenom podnesku punomoćnika oštećenog Damira Martinca formiran, te da je ''u radu''.

Podsjetimo, policiji je 10. siječnja prijavljeno da je Martinca, napao sin Rade Bošnjaka, bivšeg ravnatelja Zavoda, Darko Bošnjak s još trojicom maskiranih osoba.

Podsjetimo, nakon što je objavio redoviti bilten, MUP HNŽ naknadno je dodao i ovaj događaj.

Danas se Vinko Kojundžić obratio priopćenjem za javnost, u kojem navodi kako je uputio pismo Veleposlanstvu Velike Britanije, jer se danas navršilo 13 dana, kako kaže, da policija još nije identificirala tri nepoznate osobe koje su sudjelovale uz Darka Bošnjaka u napadu na njegovog djelatnika i prijetnjama smrću prema njemu i njegovoj obitelji. 

Inače, slučaj Bošnjak nakon napisa o nezakonitostima s nabavkom sustava IZIS kojeg koriste zdravstvene ustanove na području HNŽ-a, postao je kako nam je potvrđeno, predmetom istrage Tužiteljstva HNŽ-a koje djeluje po nalogu SIPA-e.

Iako su se pojavile informacije da je Rade Bošnjak saslušavan u SIPA-i, iz te institucije nam je rečeno da se to nije dogodilo. 

Radi se o poslovima s kupovinom sustava za eZdravstvo koji već postoji, a još uvijek nema informacija o prijavi koja tereti Zavod za nezakonito trošenje pola milijarde KM.

Kojundžićeva tvrtka je inače oborila postupak javnog natječaja za nabavu i implementaciju sustava eZdravstvo čija procijenjena vrijednost bez PDV-a iznosi 2.009.400 KM jer se novim tenderom, pod krinkom vlasništva, traži najam ali za ogromnu razliku u cijeni.

Kopirati
Drag cursor here to close