Zavod

Kojundžić pozvao Bošnjaka da sjednu za stol i ispričaju svaki svoju priču

''Jedna stvar je da netko hoće uzeti novce kao što je Bošnjak pokušao uzeti, ali doći na nivo da se napadaju ljudi, bezrazložno, je ispod svake civilizacijske granice…'', rekao je Kojundžić.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 02. 2023. u 10:29 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovakvo nešto ne smije otići u zaborav'', rekao je medijima Vinko Kojundžić, vlasnik tvrtke Cuspis povodom premlaćivanja svojeg djelatnika proteklog tjedna u Mostaru.

Naveo je kako će o slučaju premlaćivanja svojeg djelatnika te upućenih prijetnji obavijestiti veleposlanstva Republike Hrvatske i Ujedinjenog kraljevstva jer je državljanin tih zemalja kao i Ured visokog predstavnika u BiH.

''Moj djelatnik je pretučen i njemu je rečeno da mi pošalje poruku da će mi ubiti sve živo i mrtvo ako ne prestanem i ja samim time smatram da su te prijetnje upućene direktno meni. Naravno, preko djelatnika, izravno, koji je imao nesreću da je došao na pogreb kolegice koja je umrla od raka, i oni su vidjeli da je on u Mostaru i zato su ga targetirali. Znači dno dna'', rekao je.

Netko hoće uzeti novce

''Jedna stvar je da netko hoće uzeti novce kao što je Bošnjak pokušao uzeti, ali doći na nivo da se napadaju ljudi, bezrazložno, je ispod svake civilizacijske granice. To je nedopustivo, možemo pričati o bilo čemu drugome, ali napadati ljude, posebno rođene Mostarce, treba zaustaviti i ne smije se dozvoliti da ovo padne u zaborav'', rekao je i dodao kako ovo smatra ozbiljnom prijetnjom na osobnoj razini.

''Taj napad nije bio napad na Damira Martinca, nego na mene, meni su upućene prijetnje jer sam imao hrabrosti javno reći da afera 'Peti kat', i ono što se događa u ZZO, da je to meni ponudio Rade Bošnjak 2017. godine, kada sam ga ja odbio i nisam ga htio slušati. On je potom, sa drugim ljudima, zadnje četiri godine, napravio to isto, iskopirao je naš softver'', rekao je.

Govoreći o zdravstvenom sustavu, rekao je kako postoje dvije firme, Infoherc i Triple S, ''koje su bile na petom katu''.

Ponašali se kao da imaju ugovor

''Oni su se ponašali kao da imaju ugovor, nisu se bojali ničega, pisali su e-mailove. Oni su izbrisali e-mailove, a ja im poručujem da se takvi e-mailovi mogu vratiti sudskim putem. Oni su imali pristup zavodu, imali su pristup Mihovilu Čuljku. On je naš bivši zaposlenik, i on nije slučajno bio taj ''željezničar'', i on je komunicirao s njima. Nisu drugi komunicirali zaposlenici s tim tvrtkama, on je bio osoba od povjerenja Rade Bošnjaka'', tvrdi Kojundžić te navodi kako je ''Bošnjak od 2018. zaustavio napredak IZIS-a''.

''Pozivam gospodina Radu Bošnjaka da se nađemo na okruglom stolu pa neka kaže pred svima šta on misli i ja ću reći šta ja mislim'', kaže Kojundžić.

''Ne mogu shvatiti, s obzirom da se zna ime osobe, da se ne može identificirati ostalih troje. Ovo nisu nepoznate osobe. Mi znamo da je to uradio Darko Bošnjak i da je on angažirao ostale ljude, očigledno. Kako policija u ova tri dana ne može naći te ljude, ja ne znam. Bojim se i sumnjam da su oni već pobjegli. Danas sam policiji rekao i moj odvjetnik je napisao dopis i tužiteljstvu i policiji da se bojim za vlastitu sigurnost. Ovo se nije slučajno dogodilo u petak. Sutra u 11 sati svjedočim na sudu i ovo mi je bila poruka da ne dođem i ne svjedočim na sudu za IZIS. Iznijet ću nove nepoznate dokaze za tu aferu da se to raščisti i da oni koji su upetljani budu osuđeni za to što su uradili'', rekao je Kojundžić.

Podsjećamo, u petak je pretučen Damir Martinac koji tvrdi kako ga je napao sin Rade Bošnjaka s još trojicom maskiranih muškaraca.

Bošnjak najavio tužbe

O svemu se oglasio i Bošnjak navodeći kako je izložen linču medija koje planira tužiti te da su ''lažni medijski natpisi u funkciji svjesnog obmanjivanja javnosti od strane ugovornog partnera Zavoda, dobavljača IZIS-a - Vinka Kojundžića čije se ime često spominje u negativnom kontekstu u mnogim državama u kojima je djelovao''.

''Zavod je vrlo racionalno planirao okvirna sredstva za novi konceptualno inovirani, neusporedivo širi i sveobuhvatniji informacijski sustav u kojem bi IZIS bio jedan od ukupno pet segmenata cjelokupnog sustava. I u ovome dijelu Vinko Kojundžić selektivnim biranjem 'argumenta' i uspoređivanjem neusporedivog ponovno svjesno obmanjuje javnost jer mu je vrlo dobro poznato što nudi IZIS, a što se traži u novom informacijskom sustavu'', istaknuo je, između ostalog, Bošnjak.

Prikriveni vlasnici

No, Kojundžić se osvrnuo i na nedostatak reakcija iz Zavoda.

''Ja sam se čudio da Rade Bošnjak cijelo vrijeme šuti, a još sam se više začudio kad sam čuo da i nakon ovoga što je njegov sin pretukao mog djelatnika on i dalje dolazi na posao, odnosno da nije suspendiran zbog afere oko IZIS-a, čudim se kako nije suspendiran Mihovil Čuljak takozvani Željezničar, za kojega su objavljeni dokazi da je sudjelovao u aferi, a dok traje istraga ne mogu utjecati na svjedoke, a što se tiče ugovora, mi imamo legalne ugovore sa Zavodom, međutim Rade Bošnjak je kopirao IZIS, koristio je djelatnike Zavoda u radno vrijeme, pa se postavlja pitanje tko je to, na čiji način i sa čijim novcima financirao i da li je napravljena šteta Zavodu u to vrijeme i je li v.d. direktorica Ana Vidačak pokrenula istragu u Zavodu, suspendirala to dvoje ljude za koje je evidentno da su sudjelovali i ustanovila kolika je šteta napravljena Zavodu i je li pokrenula kaznenu prijavu za naknadu te štete'', rekao je Kojundžić čija je tvrtka i oborila tender kojeg je Zavod nedavno objavio za nabavku sustava.

Foto: Bljesak.info / 

Kojundžić je rekao kako je ''očigledno da su sin Rade Bošnjaka i osnivači tvrtke koja je paralelno gradila IZIS povezani''.

''On čak ima i stan na istoj adresi gdje je i adresa te tvrtke. Ono što ću sutra izjaviti vezano za to, postoje indikacije da su to prikriveni vlasnici, da oni nisu pravi vlasnici, ali tu postoji veza'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close