Vlasnik tvrtke Cuspis

Vinko Kujundžić pisao Britancima zbog napada i prijetnji u Mostaru

Kojundžić pisao britanskom veleposlaniku vezano za prijetnje smrću Rade Bošnjaka i aferu „Peti kat“
Vijesti / Flash | 23. 02. 2023. u 09:22 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Danas nakon 13 dana policija još nije identificirala tri nepoznate osobe koje su sudjelovale uz Darka Bošnjaka u napadu na mojeg djelatnika i prijetnjama smrću prema meni i mojoj obitelji. Stoga smatram da su prijetnje smrću prema meni i mojoj obitelji i dalje na snazi te da Darko Bošnjak koji je još na slobodi kao i tri još neidentificirane osobe planiraju te prijetnje i ostvariti'', napisao je Vinko Kojundžić u svom pismu britanskom veleposlaniku.

U svom pismu Kojundžić navodi kako je danas 13. dan od kada je moj djelatnik pretučen i meni i mojoj obitelji upućene prijetnje smrću od strane Darka Bošnjaka sina Rade Bošnjaka bivšeg direktora ZZO HNŽ/K, a sadašnjeg savjetnika v.d. direktorice Ane Vidačak.

Civilizacijko dno

''Civilizacijsko dno koje je predstavljalo premlaćivanje mojeg djelatnika od strane Darka Bošnjaka i tri neidentificirane osobe povezano je s aferom ''Peti kat'' gdje je njegov otac Rade Bošnjak rukovodio kopiranjem softvera IZIS u vlasništvu moje tvrtke a koji uredno radi u HNK/Ž od 2012. godine te koji zdravstveni profesionalci kao i građani isti svakodnevno koriste'', navodi u pismu.

Jedan od najvidljivijih usluga IZIS-a prema građanima su, kaže Kojundžić, elektronski recepti te ortopedska pomagala.

''Rade Bošnjak nije radio Ilegalno kopiranje IZIS-a s ciljem dobrobiti Zavoda već u korist dvije privatne tvrtke Triple S i Infoherc koje bi onda taj kopirani IZIS iznajmile Zavodu po pet puta većoj cijeni. Otvoreno je pitanje tko je i s čijim novcima financirao Triple S i Infoherc i da li su i tu počinjena neka krivična djela, a što se nadam da se Tužiteljstvo brzo otkriti'', navodi Kojundžić.

Podsjetimo, prošli tjedan je održano ročište na Općinskom sudu u Mostaru, a na ročištu se nije pojavio nitko iz Zavoda.

Tražili besplatno...

Kojundžić je tada rekao kako je od njega traženo da dadne besplatno software tada nepoznatim tvrtkama te da je "cijela afera počela je 2018. kad je Rade Bošnjak odlučio napraviti svoj vlastiti IZIS kroz dvije tvrtke (Infoherc i Triples)''.

"Oni su mene tražili da besplatno dadnem sustav IZIS nekoj drugoj tvrtki, a ne Zavodu, a ako ne učinim to da će me tužiti Zavod za zdravstven osiguranje HNŽ. To su i napravili i sada Zavod me tuži jer kažu da je to njihovo vlasništvo. Međutim, u svakom ugovoru sa Zavodom piše eksplicitno da je Cuspis vlasnik izvornog koda i ovo je jedna suluda tužba'', izjavio je Vinko Kojundžić, vlasnik tvrtke Cuspis čiji je sustav IZIS implementiran u HNŽ-u.

Inače, Rade Bošnjak, bivši direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, oglasio se priopćenjem za javnost prije Kojundžićevog dolaska na ročište u Mostar, zbog, kako je naveo, medijskih pritisaka od pojedinih medija i pojedinaca temeljenim isključivo na lažima, konstrukcijama, izmišljotinama i insinuacijama koje imaju za cilj obmanjivanje i manipuliranje javnosti.

Bošnjak je u svom priopćenju naveo kako su ''lažni medijski natpisi u funkciji svjesnog obmanjivanja javnosti od strane ugovornog partnera Zavoda, dobavljača IZIS-a - Vinka Kojundžića čije se ime često spominje u negativnom kontekstu u mnogim državama u kojima je djelovao''.

Bošnjak je tada rekao kako je će tužiti medije, naveo je da je ''primoran angažirati odvjetnički ured koji će, sukladno Zakonu o zaštiti od klevete, pokrenuti odgovarajuće postupke protiv medija i pojedinaca koji su zadnjih tjedana brojnim lažima nanijeli veliku štetu meni osobno, ali i mojoj obitelji''. 

Kopirati
Drag cursor here to close