Zavod

Kojundžić nakon ročišta: Tražili su besplatno…

Vinko Kojundžić tvrdi da je od njega traženo da dadne besplatno software tada nepoznatim tvrtkama…
Vijesti / Crna Kronika | 16. 02. 2023. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Oni su mene tražili da besplatno dadnem sustav IZIS nekoj drugoj tvrtki, a ne Zavodu, a ako ne učinim to da će me tužiti Zavod za zdravstven osiguranje HNŽ. To su i napravili i sada Zavod me tuži jer kažu da je to njihovo vlasništvo. Međutim, u svakom ugovoru sa Zavodom piše eksplicitno da je Cuspis vlasnik izvornog koda i ovo je jedna suluda tužba'', izjavio je Vinko Kojundžić, vlasnik tvrtke Cuspis čiji je sustav IZIS implementiran u HNŽ-u.

Kojundžić se danas pojavio u Općinskom sudu u Mostaru te je nakon ročišta novinarima rekao kako se nije pojavio nitko iz Zavoda.

Rekao je i kako je od njega traženo da dadne besplatno software tada nepoznatim tvrtkama te da je "cijela afera počela je 2018. kad je Rade Bošnjak odlučio napraviti svoj vlastiti IZIS kroz dvije tvrtke (Infoherc i Triples)''.

''Svake godine smo potpisivali sustav. Njega smo nadograđivali do 2018. godine, a Zavod od te godine nije ništa htio raditi", rekao je, između ostalog, Kojundžić.

Iznio je i tvrdnje da mu je bivši direktor zavoda u svibnju prošle godine rekao ''da je pobjegao iz Bosne i Hercegovine jer je mislio da će ga uhititi''.

Kojundžić je iznio i procjene da je ''u ovom trenutku Zavod oštećen za 5,5 milijuna maraka'' kao i za ''20 milijuna štete u pokušaju''.

Ranije je reagirao i sam Bošnjak rekavši kako ''iza predstavljanja tobožnjeg zaštitnika zakonitosti i prava u interesu građana ove županije, stoji njegova borba za osobne interese i ostanak u ugovornom odnosu sa Zavodom jer je isti bio sudionik i novoga natječaja''.


''Nisam jedini izložen mobbingu spomenutog sudionika natječaja već i pojedine kolegice i kolege iz Zavoda čime je otežao funkcioniranje i svakodnevni rad tih ljudi, a što se ujedno odražava na našu kvalitetu života kako poslovnog tako i privatnog'', naveo je Bošnjak.

Navero je kako je ''zavod vrlo racionalno planirao okvirna sredstva za novi konceptualno inovirani, neusporedivo širi i sveobuhvatniji informacijski sustav u kojem bi IZIS bio jedan od ukupno pet segmenata cjelokupnog sustava''.

''I u ovome dijelu Vinko Kojundžić selektivnim biranjem 'argumenta' i uspoređivanjem neusporedivog ponovno svjesno obmanjuje javnost jer mu je vrlo dobro poznato što nudi IZIS, a što se traži u novom informacijskom sustavu'', istaknuo je Bošnjak.

U međuvremenu, putem odvjetnice, Bošnjak je zatražio ukidanje svih tekstova objavljenih o njemu na portalu u ovoj godini.

Kopirati
Drag cursor here to close