Uhićeno više osoba

Policija pretresa Hercegovinu: Pronađeni oružje, droga, streljivo...

Prema neslužbenim saznanjima oduzeti su automatska puška, poluautomatska puška, 158 metaka i osam okvira za automatsku pušku. Oduzeta je i opojna droga marihuana.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 08. 2022. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Policijske uprave Trebinje zadnjih su dana realizirali su niz planskih aktivnosti kojima je bio cilj prikupljanje dokaza za rasvjetljavanje krivičnih djela "Teška krađa“ i krivičnih djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga koja su počinjena u prethodnom razdoblju na području općine Nevesinje.

Policijski službenici PU Trebinje su izvršili pretrese kuća, okućnica i vozila na šest lokacija koje koriste osobe inicijala: B.M., S.M., S.M., D.Č., S.T. i M.B.

Prilikom pretresa kuće, okućnice i vozila koje koristi M.B. pronađena je određena količina oružja i streljiva koja je oduzeta uz izdanu potvrdu o privremeno oduzetim predmetima.

Protiv navedene osobe će nakon dokumentiranja predmeta biti podnesen izvještaj Okružnom javnom Tužiteljstvu u Trebinju o počinjenom krivičnom djelu "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Prilikom pretresa kuće, okućnice i vozila koje koristi D.Č. pronađena je određena količina oružja i streljiva koja je oduzeta uz izdavanje potvrde o privremeno oduzetim predmetima.

Protiv navedene osobe će Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju nakon dokumentiranja predmeta biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo ''Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'', dok će Sudu za prekršaje biti dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o oružju i streljivu.

Kod osobe inicijala S.T. prilikom pretresa o kuće, okućnice i vozila pronađena je određena količina opojne droge koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na marihuanu.

Osoba je sankcionirana izdavanjem prekršajnog naloga na osnovu Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Osobe inicijala M.B., B.M., S.M. i S.M. su uhićene i kriminalistički obrađenae

Policijski službenici PU Trebinje nastavljaju poduzimati mjere i radnje pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju s ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela "Teška krađa“ i krivičnih djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga koja su zabilježena na području općine Nevesinje ranije.

Prema neslužbenim saznanjima oduzeti su automatska puška, poluautomatska puška, 158 metaka i osam okvira za automatsku pušku. Oduzeta je i opojna droga marihuana.

Kopirati
Drag cursor here to close