Akcija ''Hilux''

Pretresi u Hercegovini: Uhićene tri osobe

Uhićene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo ''Nedozvoljen promet akciznih proizvoda''.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 08. 2022. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri osobe uhićene su u srijedu zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo ''nedozvoljen promet akciznih proizvoda'' u sklopu akcije Hilux koja se provela na području Gruda, Širokog Brijega, Kreševa i Sarajeva.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva, Kreševa, Gruda i Širokog Brijega realizirali operativnu akciju ''Hilux'' i izvršili pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na devet lokacija.

Uhićene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo ''Nedozvoljen promet akciznih proizvoda'', propisano Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Uhićeni su sprovedeni u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to 2500 kilograma duhana u listu, 300 kilograma rezanog duhana i jedna mašina za rezanje duhana.

Pretresi su realizirani po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačke županije.

Kopirati
Drag cursor here to close