Otkrili detalje

Tužiteljstvo BiH se oglasilo o uhićenju službenika MUP-a RS

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 08. 2022. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu Tužiteljstva BiH pripadnici MUP-a RS lišili su slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više krivičnih djela, a među osumnjičenim je i policijski službenik MUP-a RS.

"Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS, izvršili su pretrese na području Banja Luke i lišili slobode Nedeljka Luburu (1975) i Bojana Roguljića (1981). Osobe koje su lišene slobode pod istragom su te su osumnjičene da su počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje lica, a službeno lice koristeći svoj službeni položaj pomagalo osumnjičenom nakon izvršenog krivičnog djela, zloupotrebom položaja ili ovlaštenja. U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodna suradnja s EUROPOL-om", navode iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima.

"Tužiteljstvo BiH će u narednom periodu zajedno s policijskim partnerskim institucijama staviti fokus na intenzivno procesuiranje koruptivnih djela visoke korupcije u kojima se vrši zloupotreba policijskih kapaciteta i institucija BiH, za izvršenje krivičnih djela i stjecanje nezakonite imovinske koristi", poručuju iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close