Što se dogodilo?

Istraga o napadu na mladića u Čapljini se nastavlja: Policija nema saznanja da je korišteno oružje

Mateo Mišić je upravljao motornim vozilom i udario u motorno vozilo rade Rade Merdžana, te se udaljio sa mjesta prometne nesreće. Oštećeni vozač ga je zaustavio i izvukao iz automobila...
Vijesti / Crna Kronika | 18. 04. 2024. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javnost u Čapljini 'digla se na noge' radi napada na mladića Matea Mišića, koji se dogodio u mjestu Višići, nakon lakše prometne nesreće.

Mateo Mišić je upravljao motornim vozilom i udario u motorno vozilo rade Rade Merdžana, te se udaljio sa mjesta prometne nesreće.

''R.M je krenuo za vozilom M.M.  te je tada došlo do incidenta'', rečeno nam je iz MUP-a HNŽ-a.

Ranije su roditelji mladića za Bljesak.info rekli kako je Merdžan, nakon udara, zaustavio vozilo mladića, te fizički nasrnuo na njega.

Napad oružjem?

Roditelji su nam rekli kako ga je Merdžan udarao šakama i pištoljem u glavu nakon čega je zadobio teške ozljede.

Na naš upit je li prilikom napada korišteno oružje iz MUP-a nam je rečeno ''kako nemaju informacije da je R.M. koristio vatreno oružje''.

Čapljinski vijećnik Sandro Jurković, koji je ovaj slučaj podijelio preko svojim mreža u javnost ranije je na svom Facebook profilu napisao kako su mu ''izvori iz policije rekli da se Rade Merdžan brani riječima da je dječaka tukao baterijom a ne pištoljem''.

Te je na svom Facebook profilu objavio fotografiju mladića sa ozljedama, gdje je kako smatra ovaj vijećnik ''jasno ko dan da je između očiju otisak drške pištolja'', pitajući gdje je nestao pištolj.

U slučaju da je imao oružje, kako je za Bljesak.info potvrđeno iz MUP-a HNŽ, za njega nema dozvolu. 

''R.M. nije evidentiran u nadležnoj PU da posjeduje legalno vatreno oružje'', navedeno je iz MUP-a, odgovarajući na pitanja ima li Merdžan dozvolu za posjedovanje i nošenje oružja.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije rekli su kako nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora prema osumnjičenom Merdžanu.

''Istraga u ovom predmetu se intenzivno nastavlja pod nadzorom postupajućeg tužitelja'', rečeno je za Bljesak.info.

''Osumnjičeni R.M., (1974.), iz Čapljine, po lišenju slobode od strane policijskih službenika PU-PS Čapljina je zadržan 24 sata, a potom po Naredbi tužitelja zadržan još 24 sata, u kojem roku je osumnjičeni ispitan uz nazočnost branitelja, te je pribavljena određena dokumentacija od Policijske uprave Čapljina, kao i određena medicinska dokumentacija za oštećenog'', navodi se u odgovoru iz Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je saslušao oštećenog, navode, te će u narednom razdoblju, po potrebi saslušati svjedoke-očevice događaja, te naložiti potrebna vještačenja.

Podsjetimo, Mateo Mišić je u nedjelju izašao iz bolnice gdje je boravio od 9. travnja.

 

U Čapljini je u nedjelju održana prosvjedna šetnja u kojoj su sudjelovali građani koji su tom prilikom, kako su istaknuli, željeli poslati poruku sudu, tužiteljstvu i policiji da nasilju i oružju nema mjesta u njihovom gradu.

Inače, neslužbeno nam je ranije rečeno kako se napad dogodio nakon što je mladić u mjestu Višići pretjecao Radu Merdžana te mu je tom prilikom oštetio vozilo.

Kako su za Bljesak.info naveli i roditelji ozlijeđenog mladića, vozač je zatim zaustavio vozilo mladića, te fizički nasrnuo na njega.

Zamjerka policiji

''Udarao ga je šakama i pištoljem u glavu nakon čega je naš sin zadobio teške ozljede, te se trenutno nalazi u bolnici u Mostaru gdje čeka operativni zahvat. Naš sin nakon što je tijekom pretjecanja oštetio automobil napadača trebao se zaustaviti, ne opravdavamo taj postupak, no nije u redu da pretrpi ovakav fizički napad i da nitko za to ne snosi posljedice'', naveli su roditelji za Bljesak.info.

''Naš sin nakon što je tijekom pretjecanja oštetio automobil napadača trebao se zaustaviti, ne opravdavamo taj postupak, no nije u redu da pretrpi ovakav fizički napad i da nitko za to ne snosi posljedice'', naveli su roditelji za Bljesak.info.

Ozlijeđenom mladiću su u pomoć, kako navode roditelji, pristigli njegovi prijatelji koji su ga, odveli u Hitnu pomoć a zatim i u mostarsku bolnicu.

''Policiji zamjeramo to što našem sinu koji je nakon napada ležao bez svijeti nisu pozvali hitnu pomoć niti ga odveli da mu se pruži pomoć, već su to uradili njegovi prijatelji koji su naknadno došli'', rekli su nam tada roditelji. 

Od ranije poznat...

A zanimljivo je kako je dežurni tužitelj naknadno upoznat s ovim događajem.

CIN je ranije objavio da je Merdžan je 2014. godine pomilovan za mandata nekadašnjeg predsjednika Federacije Živka Budimira.

Djelo za koje mu je presuda izrečena bilo je ''Nasilničko ponašanje i teške tjelesne ozljede'', izrečena kazna tad amu je bila 6 mjeseci zatvora, a za vrijeme pomilovanja nalazio se na slobodi. Način pomilovanja je bio taj da je zatvorska kazna zamienjena uvojetnom osudom.

Kopirati
Drag cursor here to close