Vijećnik poziva građane i nadležne

U Čapljini prosvjedna šetnja zbog pretučenog mladića - ''Zbog koga zbog čega da strepimo za našu djecu?''

Vijećnik Gradskog vijeća Čapljina pozvao je sve sugrađane da se pridruže prosvjednoj šetnji u nedjelju, zbog pretučenog mladića.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 04. 2024. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozivamo sve građane ovoga grada, da nam se pridruže u nedjelju u prosvjednoj šetnji i da zajedno pošaljemo poruku sudu, tužiteljstvu i policiji da nasilju i oružju nema mjesta u našem gradu'', napisao je čapljinski vijećnik Sandro Jurković na svom facebook profilu.
 
Podsjetimo, devetnaestogodišnji mladić M.M. iz mjesta Višići, pokraj Čapljine, zadobio je teške tjelesne ozljede, te je hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, nakon napada koji se dogodio u utorak 9. travnja u ovom mjestu. Ovo je za Bljesak.info potvrđeno i iz Ministarstva unutarnjih poslove Hercegovačko-neretvanske županije, u kojem nam je navedeno kako je počinitelj R.M. priveden u Policijsku upravu Čapljina, te je osumnjičen za fizički napad. Nad njim se provodi kriminalistička operativna istraga zbog fizičkog napada.
 

Tužiteljstvo mu je odredilo zadržavanje, a kako nam je rečeno iz Tužiteljstva HNŽ-a dežurni tužitelj je naknadno upoznat o ovom događaju.
 
''Zbog koga zbog čega da strepimo za našu djecu? Lokalni portali šute, to je sramota. U nedjelju će ako Bog da Mateo izići iz bolnice, te će nam se (ako bude mogao) zajedno sa svojim roditeljima pridružiti u prosvjednoj šetnji. Pozivamo Gradonačelnika i Gradsku upravu, gradske vijećnike, Gradski odbor HDZ Čapljina, Zajednicu žena HDZ "Katarina Kosača", ministra Juricu da oni predvode kolonu zajedno sa malim Mateom i njegovom obitelji'', rekao je Jurković.
 
Hoćete li u nedjelju ostati kući ili ćete čekati da se kod nas dogodi "Nizama Hecimović" da biste onda prosvjedovali, upitao je vijećnik, pozivajući da u ''u nedjelju svi skupa, zajedno pošaljimo porukustop nasilju, stop oružju''.

Kako smo ranije neslužbeno doznali napad se dogodio nakon što je mladić u mjestu Višići pretjecao R.M. te mu je tom prilikom oštetio vozilo. 

Kako su za Bljesak.info naveli i roditelji ozlijeđenog mladića, vozač R.M. je  zaustavio vozilo mladića, te fizički nasrnuo na njega.

''Udarao ga je šakama i pištoljem u glavu nakon čega je naš sin zadobio teške ozljede, te se trenutno nalazi u bolnici u Mostaru gdje čeka operativni zahvat. Naš sin nakon što je tijekom pretjecanja oštetio automobil napadača trebao se zaustaviti, ne opravdavamo taj postupak, no nije u redu da pretrpi ovakav fizički napad i da nitko za to ne snosi posljedice'', naveli su roditelji za Bljesak.info.

Ozlijeđenom mladiću su u pomoć, kako navode roditelji, pristigli njegovi prijatelji koji su ga, odveli u Hitnu pomoć a zatim i u mostarsku bolnicu.

''Policiji zamjeramo to što našem sinu koji je nakon napada ležao bez svijeti nisu pozvali hitnu pomoć niti ga odveli da mu se pruži pomoć, već su to uradili njegovi prijatelji koji su naknadno došli'', rekli su nam roditelji. Od ranije poznat policiji...

Prema neslužbenim informacijama, napadač R.M je od ranije poznat policiji i bio je sudionik brojnih napada i remećenja javnog reda i mira.

Ove navode u MUP-u HNŽ nisu potvrdili, kao ni navode da je napadač upravljao vozilom koje je neregistrirano. Također, na naš upit posjeduje li napadač dozvolu o posjedovanju i nošenju oružja, nismo dobili odgovor. 
Kopirati
Drag cursor here to close