Nakon 24 sata

Osumnjičeni za napad u Stocu pušteni na slobodu - Istraga se nastavlja ...

Vijesti / Flash | 15. 04. 2024. u 22:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi osumnjičeni za napad u Stocu pušteno je na slobodu, saznaje portal Istraga.ba. Ovu informaciju potvrdio je i postupajući županijski tužitelj Spomenko Jukić.

"Da, svi su pušteni nakon 24-satnog zadržavanja. Pušteni su zato što je većina njih došla s odvjetnicima i pod takvim uvjetima su davali iskaze. Pošto su bili maskirani, onda je Tužiteljstvo procijenilo u datom momentu da je bolje da imamo bilo kakve dokaze, njihove iskaze s odvjetnicima, nego da nemamo nikakve dokaze. Idemo sad da idetificiramo još deset osoba. Dvije su najavile predaju”, izjavio je za Istraga.ba tužitelj Spomenko Jukić.

Podsjetimo, u noći sa 7. na 8. travnja, navijači su u blizini Stoca presreli vozilo u kojem su bila četvorica mladića, članova FK Iskra Stolac.

"U noći sa subote na nedjelje oko 00.10 sati u Policijsku stanicu Stolac M.A. (2004) iz Poplašića – Stolac je prijavio da je upravljao vozilom marke Mercedes magistralnim putem iz Mostara prema Stocu gdje u mjestu Masline Stolac dolazi do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V nn registarskih oznaka. Uslijed udara njegovo vozilo je stjerano s puta pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izašla grupa od oko 10 lica, maskirani i sa bejzbol palicama koji lupaju po njegovom vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na lica koja su se skupa s njim nalazila u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu. Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom pravcu”, saopćeno je. Zajedno s prijaviteljem u vozilu s su se nalazili E.G. (2003) iz Stoca, D.B. (2002) iz Gorice-Stolac i F.B. (2006) iz Gorice-Stolac. Sva četvorica su zadobila povrede neutvrđenog stupnja, te im je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar”, glasilo je saopćenje MUP-a HNŽ-a.

Dan kasnije, u utorak 9.4. priopćenje je izdalo i Tužiteljstvo HNŽ.

‘Obavještavamo javnost da je povodom događaja u mjestu Masline – Stolac, gdje je u noći 7./8. 4. 2024. godine došlo do napada više maskiranih nepoznatih osoba na četvoricu mladića iz Stoca, odmah po saznanju, postupajući tužitelj službenicima MUP-a HNŽ PU Čapljina naložio obavljanje očevida lica mjesta i izuzimanje svih tragova, kao i izuzimanje kamera video nadzora koji bi mogli poslužiti identifikaciji napadača i vozila koje su koristili. Radeći na ovom slučaju, pripadnici MUP-a HNŽ su dana 9. 4. 2024. godine identificirali i lišili slobode nekoliko osoba za koje postoji sumnja da su kritične prilike sudjelovali u počinjenju kaznenih djela”, navodi se u priopćenju Tužiteljstva HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close