Prva u nizu

Održana prva radionica 'Pravo EU i tabele usklađenosti'

Vijesti / BiH-EU | 20. 06. 2016. u 07:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva u nizu radionica na temu 'Pravo EU i tabele usklađenosti', održala se od četvrtka do petka, 17. lipnja 2016. godine, u hotelu Termag, na Jahorini.

Radionica je organizirana i održana u okviru projekta "Potpora socijalnim partnerima u socijalnom dijalogu", financiranog od strane Europske unije (EU). U radu radionice sudjelovali su javni službenici i predstavnici Ministarstva rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine (BiH), kao i javni službenici i predstavnici Brčko Distrikta BiH.

Tijekom održavanja radionice, posebna pažnja posvećena je usavršavanju praktičnih znanja i vještina sudionika, sa ciljem osposobljavanja za budući rad na izradi tabela usklađenosti nacionalnih propisa, posebno onih iz oblasti rada i zapošljavanja, sa pravnom stečevinom EU.

"Radionica je za cilj imala upoznati sudionike sa osnovama EU prava, načinima usaglašavanja i usvajanja pravnih akata na razini EU, posebno u području propisa koji se odnose na rad i zapošljavanje, kao i obvezama koje proističu iz postupaka pridruživanja u pogledu usklađivanja nacionalnih propis s pravom EU", rekla je Jelena Katić, voditeljica tima “Potpora socijalnim partnerima u socijalnom dijalogu".

Saznanja stečena na radionici sudionicama će omogućiti da poboljšaju svoj rad na predstojećim poslovima usklađivanja zakonodavstva u oblasti rada sa pravnim tekovinama EU, naglasili su sudionici radionice.

"Segment usavršavanja praktičnih znanja i vještina sudionika je naročito važan u području rada i zapošljavanja“, zaključila je Jelena Starčević, pravni ekspert projekta “Potpora socijalnim partnerima u socijalnom dijalogu“.

Sudionici su također naglasili da je ova radionica potvrda konstantne potrebe za stjecanjem novih saznanja iz oblasti EU prava i usklađenosti tabela, kao i usavršavanje novih vještina koje se odnose na praktične aspekte izrade tabela usklađenosti.

Kopirati
Drag cursor here to close