Potvrdio Zoran Gobac

Sprema se velika smjena u hrvatskom rukometu

"U svakom slučaju svjesni smo da moramo brzo reagirati i sljedećih dana kada se svi vrate iz Švedske pričat ćemo o tome", zaključio je Zoran Gobac.
Sport / Rukomet | 24. 01. 2023. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zoran Gobac je taj u kojeg su uprte sve oči nakon još jednog SP-a makar sa ovim što se događalo proteklih dana u Švedskoj nema skoro pa nikakve veze, jer od 2018. službeno ne obavlja ulogu koordinatora za muški rukomet, koju je preuzeo samo u slučaju 2020. godina kada je Lino Červar sjedio na klupi.

Nije čak ni bio Švedskoj, no svima je jasno da je njegovo mišljenje jako bitno i važno, jer baš ono stoji iza svih uspjeha našeg rukometa posljednjih 30 godina, prenose Sportske novosti

Da ne bi bilo zabune 

Intervju ne daje već jako dugo vremena, ne nedostaju mu, no u ovom slučaju odlučio je reći poneku.

"Prvo nisam direktno uključen u događanja. Gospodin Červar je koordinator i vjerujem da će on kada sve prođe i kada se stvari slegnu, a to će biti ubrzo ne sumnjam, objasniti situaciju i donijeti zaključke, jer nas čekaju nove akcije. Moji stavovi dobro su znani svim članovima Upravnog odbora i to je ono što je važno za reći".

Još je jednu stvar naglasio.

"Važno je da se poštuju odluke Skupštine HRS-a, a jedna od njih je i postavljeni cilj na ovom SP-u, a to je plasman u četvrtfinale i među osam najboljih da bismo bili sigurno u olimpijske kvalifikacije. Ne želim prejudicirati bilo kakvu odluku, bilo kakav zaključak i ne mislim da ćemo o takvim stvarima diskutirati u javnosti, jer to nema nikakvog smisla. Znam u kojem pravcu moramo ići, čut ćemo sva razmišljanja, pa ćemo onda vidjeti što i kako dalje".

Brza reakcija

I to je bilo sve od ZG, da ne bi bilo zabune. Izrečeno jasno sugerira da ćemo gotovo sigurno uskoro imati novog izbornika, a tko će to biti Gobac kaže:

"Ne znam, vidjet ćemo što će koordinator muških selekcija predložiti, što će na to reći Upravni odbor i tek nakon toga ćemo dočekati zaključke. U svakom slučaju svjesni smo da moramo brzo reagirati i sljedećih dana kada se svi vrate iz Švedske pričat ćemo o tome", zaključio je Zoran Gobac.

Izrečeno je vrlo jasno, bio je suzdržan pri izboru Horvata, rezultat koji smo polučili u Švedskoj nije ispunio postavljene ciljeve i teško je da će netko preko odluka Skupštine HRS-a imati hrabrosti prijeći. No, pričekajmo sljedeće dane. Bilo kako, rukomet će nastaviti živjeti, dogodine ćemo na Euro, pa 2025. imamo naše SP, a za vjerovati je da ćemo kao deveti i u olimpijske kvalifikacije i to bi bilo jedino dobro što smo na ovom SP ostvarili. Ali za to ćemo morati čekati siječanj iduće godine, Euro i prvenstvo Afrike. Još malo muke na sve ovo. Ali tako je kako je.

Kopirati
Drag cursor here to close