Ali i utišali punu dvoranu Danaca

Hrvatski rukometaši pobijedili Belgijance

Hrvatska je utakmicu otvorila na pravi način, s čvrstom obranom i poletnim napadom, pa su Kauboji poveli s 3:0.
Sport / Rukomet | 21. 01. 2023. u 20:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 2. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstva, hrvatska rukometna reprezentacija je u Malmöu svladala Belgiju s 34:26 (21:13) i tako još uvijek ostala s teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale, prenosi Hina.

Nažalost, ranije je Egipat pobijedio Bahrein i osigurao mjesto u četvrtfinalu, a Hrvatskoj ostaje tek mizerna šansa da će afrički prvak svladati i Dansku, pa se temeljem gol-razlike ugurati među osam najboljih. Hrvatska želi i devetu poziciju, koja vodi u olimpijske kvalifikacije, a za to će se morati dobiti Bahrein u zadnjoj utakmici.

Hrvatska je utakmicu otvorila na pravi način, s čvrstom obranom i poletnim napadom, pa su Kauboji poveli s 3:0. Obranama vratara Mate Šunjića, njih čak 9 u prvom dijelu, Hrvatska u 13. minuti dolazi do prednosti 10:4, a na poluvremenu je razlika narasla na 21:13.

U 39. minuti naša prednost odlazi na +11, da bi potom uslijedilo nekoliko promašenih 'zicera', očitog umora kod Hrvatske i fantastičnih obrana belgijskog vratara Lettensa. Cijelo drugo poluvrijeme prošlo je bez ritma, uz puno tehničkih pogrešaka i obrana vratara, pri čemu je hrvatski čuvar mreže Mate Šunjić je imao izvrsnih 20 obrana i proglašen je igračem utamice.

Kod Hrvatske je Marin Jelinić dao 6 golova,a Filip Glavaš i Ivan Martinović po pet.

Posljednje kolo je na rasporedu u ponedjeljak, 23. siječnja kada će igrati SAD - Belgija, Hrvatska - Bahrein, te Egipat i Danska.

Prve dvije reprezentacije izborit će nastup u četvrtfinalu.

          
Standings provided by Sofascore
   

HRVATSKA - BELGIJA 34:26 (21:13)

HRVATSKA: Kuzmanović, Šunjić; Mihić, Duvnjak 2, Gojun, Kraljević, Šarac 3, Karačić 1, Musa 2, Šebetić 4, Cindrić 3, Martinović 5, Šušnja, Šipić 3, Glavaš 5, Jelinić 6.

BELGIJA: Lettens, Braun 2, Brixe, Vancosen 3, de Beule 1, Qerimi 4, Kotters 4, Vanhove, Colman, Kedziora 2, Spooren 3, Serras, Gille, Ooms 1, Robins 4, Glorieux 2.

Kopirati
Drag cursor here to close