Bivši igrači ogorčeni

VIDEO I Horvat o svom statusu, nitko ništa nije čuo

U trenutku kada ga novinarka RTL Televizije upitala ima li podršku Hrvatskog rukometnog saveza u nastavku mandata, Horvat je nešto govorio, no to se nije čulo u eteru!
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2023. u 22:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije dvije godine u Egiptu Hrvatska je završila na 15. mjestu uz podatak da recimo nije uspjela pobjediti Japan u prvom krugu, Argentinu u drugom. Nije bilo reprezentacije niti na Olimpijadi, dok je na posljednjem Europskom poražena od Crne Gore, te je remizirala s Nizozemskom.

Na ovom turniru je barem kada se priča o renomiranim protivnicima a to su bili Egipat i Danske, uspjela osvojiti bod baš protiv Danaca. U taboru reprezentacije Hrvatske, vjeruju kako su izborili
kvalifikacije za Olimpijske igre. Ipak, njegove izjave su izazvale revolt pojedinih bivših igrača.

"Ostvarili smo te kvalifikacije za OI. To je sigurno nešto što nam je bilo u viziru. Izuzev prve utakmice odigrali smo dobar turnir. Pokazali smo 5-1 zonu, teško ju je igrati, igrači nisu odrasli na njoj. Dugoročno, to nas može vratiti u vrh. Još sam Ivanu obećao neke stvari, pa ne bih htio pričati o budućnosti.

Ostaje li izbornik reprezentacije?

"Trenutno, jedva čekam da vidim obitelj pa ćemo vidjeti što će biti. Što sam obećao Ivanu Baliću? Preintimno je, neću to komentirati...

U trenutku kada ga je Ines Goda Forjan, novinarka RTL Televizije upitala ima li podršku Hrvatskog rukometnog saveza u nastavku mandata, Horvat je nešto govorio, no to se nije čulo u eteru!

"Ništa vas nisam čula" rekla mu je novinarka RTL-a.

"Što, bila je neka greška? Odgovorio sam vam", odvratio je Horvat.

Izbornik nije htio u mikrofon ponoviti što je prvotno rekao o podršci čelnika Saveza, već je nastavio s odgovorom na pitanje da nakon 15. i 8. mjesta na zadnja dva velika natjecanja na kojima je Hrvatska nastupila, osvojeno deveto. 

"Mi želimo igrati i boriti se za medalju. Vidjeli ste i sami koliko nas dijeli od borbe za medalju. S jednim porazom budeš deveti i ideš kući. Treba tu i malo sreće, ovo je prvenstvo nismo imali" zaključio je Horvat.

Video: Sporna izjava Horvata 

Nakon ovog poteza Horvata, bivši reprezentativci su bili posebno ljuti

"Ovo je sramota, nisam u životu to doživio. Možemo pričati o neuspjehu, ali ovo je nepoštivanje svih koji predstavljaju reprezentaciju. Mi u Splitu kažemo "Vrime je", i Horvatu i onima koji su ga doveli. Mi ćemo se ljutit što nismo pobijedili, tu smo da to komentiramo, ali ovo je stvarno nedopustivo", naglasio je Pero Metličić.

Nadovezao se Drago Vuković:

"Vidjelo se da nije do mikrofona, ne znam kako je sebi ovo mogao dopustiti. Ja ću se ispričati novinarki ako on nije, očito ima dobar push pa se može ovako ponašati", rekao je Vuković.

Kopirati
Drag cursor here to close