Poznate su jakosne skupine za rukometne OI

Hrvatska izbjegla neugodnog protivnika

Rukometaši Dagura Sigurdssona sigurno neće moći igrati protiv Norveške u skupinama, što je sasvim povoljan ždrijeb za Hrvatsku s obzirom na to da su Norvežani kroz ove kvalifikacije pokazali sasvim drugu sliku u odnosu na Njemačku.
Sport / Rukomet | 18. 03. 2024. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su jučer odigrane posljednje kvalifikacijske rukometne utakmice za Olimpijske igre u Parizu dobili smo konačan popis od svih 12 sudionika natjecanja. Također su poznate i jakosne skupine gdje će Hrvatska izbjeći jakog protivnika.

Hrvatska će se na veliku pozornicu ponovno izaći nakon osam godina. Propustili su zadnje OI u Tokiju 2020., a dvostruki olimpijski prvaci su odigrali savršenu skupinu u kvalifikacijama koje su se igrale prethodnih dana i vratit će se sa stilom u Pariz. Mađari su također nakon davne 2012. i Londona ponovno zaigrati na Olimpijadi.

Rukometaši Dagura Sigurdssona sigurno neće moći igrati protiv Norveške u skupinama, što je sasvim povoljan ždrijeb za Hrvatsku s obzirom na to da su Norvežani kroz ove kvalifikacije pokazali sasvim drugu sliku u odnosu na onu koju smo gledali na ovogodišnjem EURU u Njemačkoj. Imali su vrlo zahtjevnu skupinu s Mađarskom, Portugalom i Tunisom.

Odigrali su perfektne kvalifikacije sa stopostotnim učinkom pobjeda. Postigli su 102 gola, a primili tek 78. Rukometaši Jonasa Willea najavili su ovim utakmicama da će biti vrlo nezgodan protivnik za sve ekipe.

Naravno, moglo bi se dogoditi da Hrvatska završi u skupini smrti zajedno sa selekcijama Danske, Hrvatske, Njemačke, Francuske, Švedske i Argentine. Međutim, ovo su Olimpijske igre, slabih protivnka skoro da i nema. 

Jakosne skupine izgledaju ovako:

Prva skupina: Danska/Španjolska

Druga skupina: Hrvatska/Norveška

Treća skupina: Mađarska/Njemačka

Četvrta skupina: Slovenija/Francuska

Peta skupina: Švedska/Egipat

Šesta skupina: Argentina/Japan

Tako se ekipe koje su u istoj jakosnoj skupini neće moći naći skupa u grupnoj fazi.

Na Olimpijskim igrama u Parizu bit će formirane dvije grupe od po šest ekipa od kojih će po najbolje četiri ići u četvrtfinale. Prva faza će se igrati u South Paris Areni 6 u Parizu, dok će se utakmice nokaut faze održati u Pierre Mauroy Stadionu u Lilleu.

Ždrijeb će se održati 16. travnja ove godine u Parizu. Igre su na rasporedu od 25. srpnja do 11. kolovoza 2024. godine, a izbornici će moći povesti samo 14 igrača na turnir, što će sigurno zadati glavobolje izborniku Daguru Sigurdssonu.

Najviše nastupa na velikom višesportskom natjecanju imaju Španjolci i (Zapadna) Njemačka. Ove selekcije nastupile su po 12 puta

Kopirati
Drag cursor here to close