Ivano Pavlović

Mladi talentirani rukometaš Izviđača se priključio hrvatskoj reprezentaciji

Pavlović oduševljava sjajnim igrama u Ljubuškom pa je tako posljednje kolo rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine u susretu protiv RK Borac postigao 10 golova za svoju ekipu.
Sport / Rukomet | 12. 03. 2024. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još od ranije je poznato da RK Izviđač iz Ljubuškog stvara sjajne i talentirane igrače koji su se već raširili po europskim klubovima. Također, ovaj rukometni klub dao je i mnogo reprezentativaca.

Mladi srednji vanjski Ivano Pavlović, rođen 2003. godine prije par dana priključio se reprezentativcima Hrvatske na pripremama u Zagrebu pred odlazak u Hannover gdje ih očekuju tri susreta u manje od tjedan dana kada će pokušati izboriti plasman na Olimpijadu u Parizu na ljeto ove godine.

Veliki bi to bio povratak Hrvatske na olimpijsku scenu, znajući činjenicu da nisu nastupili prije četiri godine u Tokyu.

S obzirom na klupske obaveze koje većina igrača još ima, izbornik Sigurdsson još nema kompletnu ekipu kakvu je zamislio. Postoji mogućnost da se kapetan Duvnjak pojavi tek u Hannoveru kada već krene turnir. No, veliki je uspjeh za Izviđač što već godinama izbacuju sjajne reprezentativce.

Ovo su samo neka od brojnih imena koja je ljubuški klub dao reprezentaciji godinama unazad: Željko Musa, Mirko Alilović, David Mandić, Josip Šarac, Matej Hrstić, a od novijih i jedan od većih golmanskih talenata na svijetu, Matej Mandić.

Nije ovo prvi put da je talentirani Pavlović član hrvatske selekcije. On je također prije četiri mjeseca pozvan od strane tadašnjeg izbornika Gorana Perkovca na širi popis od 21. igrača koji su se borili za odlazak na Europsko prvenstvo u Njemačku.

Sada je također dobio naknadno poziv od izbornika Sigurdssona s obzirom na to da ga je Savez uvrstio na onaj prvotni širi popis od 35 igrača koji su potom dali Islanđaninu da odabere koga želi vidjeti na provjerama pred odlazak u Hannover. Očekuje se da izbornik danas objavi konačan popis putnika u Njemačku za borbu na Olimpijske igre.

Pavlović oduševljava sjajnim igrama u Ljubuškom pa je tako posljednje kolo rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine u susretu protiv RK Borac postigao 10 golova za svoju ekipu.

Izviđač tako nastavlja biti sjajna priča regionalnog rukometa koji godinama "izbacuje" sjajne igrače na veliku scenu. Vrijedi spomenuti i da je izbornik Crne Gore, legendarni Vlado Šola pozvao vratara ljubuškog kluba Harisa Suljevića na okupljanje crnogorske selekcije u sklopu EHF tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close