Bijelo-crvena, polja Hrvatska

Početnih 11 Hrvatske na startu Svjetskog prvenstva

Sport / Qatar 2022 | 23. 11. 2022. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska reprezentacija u srijedu u 11 sati protiv Maroka igra utakmicu 1. kola skupine F Svjetskog prvenstva.

Momčad Zlatka Dalića prema kladionicama je blagi favorit, a bodovi u ovoj utakmici mogli bi biti ključni za prolazak skupine, što je osnovni cilj Hrvatske u Kataru.

Zlatko Dalić je i prije objave konačnog popisa za SP rekao da se "sve manje-više zna", a kad ga je objavio, u glavi je imao sastav za Maroko.

Jedine dvojbe Dalić je imao oko pozicije desnoga krila i napadača, a njih je riješio na treninzima i kratkim pripremama koje je reprezentacija imala u Kataru.

Zenitov stoper Dejan Lovren dobit će priliku ispred igrača koji su oduševili svojim igrama na početku reprezentativne karijere. Na bokovima će im pomagati Borna Sosa i Josip Juranović.

Vezna linija nikad nije bila upitna i neće dokle god je Luka Modrić u reprezentaciji, a Dalić će se na desnom krilu odlučiti za Nikolu Vlašića. Vlašić je dobro odigrao zadnjih par utakmica za Torino, a druge opcije na desnom krilu su mu Mario Pašalić, Lovro Majer i Andrej Kramarić.

Dalić Majera vidi kao rješenje u veznoj liniji, Pašaliću to ipak nije najbolja pozicija, a Kramarić će mu biti špica tako da drugu opciju umjesto Vlašića ni nema.

Hrvatski nogometni savez potvrdio je sastav Hrvatske za utakmicu protiv Maroka.

Hrvatska: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Vlašić, Kramarić, Perišić

Foto: SofaScore / Sastavi Maroka i Hrvatske
Kopirati
Drag cursor here to close