Uz gol razliku 4:1

Maroko kao prvi u osminu finala

Argentina se probudila na vrijeme, Danska i Belgija nisu, s tim što je Belgija izgubila samo jednu utakmicu, za razliku od Danske. Zato su svoju priliku nakon Danske, iskoristili Marokanci.
Sport / Qatar 2022 | 01. 12. 2022. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maroko je osvojio prvo mjesto u skupini F što je najveća priča dosadašnjeg dijela turnira. Maroko prvi, Belgija ide kući. Jednostavno je netko morao "nastradati". Argentina se probudila na vrijeme, Danska i Belgija nisu, s tim što je Belgija izgubila samo jednu utakmicu, za razliku od Danske. Zato su svoju priliku nakon Danske, iskoristili Marokanci. Uzeli su sedam bodova i ponovili svoj rezultat iz 1986. godine iz Meksika kada su također prošli u osminu finala.

Protiv Kanade su Marokanci stigli vrlo brzo do velike prednosti. Već u četvrtoj minuti Borjan pravi katastrofalnu pogrešku, Ziyech neće poklonu gledati u zube, pogađa na prazan gol. Kanada je zamalo uzvratila u 14.minuti, Larin je tražio Buchanana na drugoj stativi koji nije najbolje zahvatio loptu u stopostotnoj prilici i poslao ju pored gola. Zato je devet minuta kasnije na drugoj strani već 2:0.

El-Nesyri je dočekao jednu dugu loptu Hakimija i poslao ju s vrha kaznenog prostora u mrežu pored nemoćnog Borjana. Marokanci su nakon 23 minute igre u posljednjem kolu došli na prvo mjesto. Tko je to mogao očekivati u ovoj skupini. Ipak, stvari neće baš ići glatko, jer do odmora Kanada dolazi do gola. Adekugbe je tražio nekoga od svojih na drugoj stativi, a na kraju je pronašao Aguerda koji postiže autogol. U nadoknadi prvog dijela, VAR će je poništio još jedan gol Marokanaca.

Najbolju priliku za povratak u utakmicu Kanada je imala u 72.minuti, kada prečku pogađa Hutchinson. Na odbijenu loptu slabo je reagirao Johnston. Kanađani su zadržali pritisak, a Marokanci prednost. S prvog mjesta čekaju rasplet u skupini E. Možda bude repriza Meksika.

Kopirati
Drag cursor here to close