Pritisak rezultata, nije produžio ugovor

Je li Hrvatska posljednja utakmica za Martineza na klupi Belgije?

"Sve je jasno, s remijem ne idemo dalje. Ovo je prilika da pobijedimo i dokažemo da smo dobri kao 2018. Hrvati su izazov za nas" poručio je pred utakmicu protiv Hrvatske, Martinez.
Sport / Qatar 2022 | 01. 12. 2022. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Swansea, Wigan, Everton, bili su njegovi klubovi prije nego što je došao na klupu Belgije, 2016. godine. Jedno vrijeme je Roberto Martinez bio tehnički direktor reprezentacije. Koja je pod njegovim vodstvom bila treća u svijetu, dok je tri godine poslije zapela u četvrtfinalu europskog. Martinezov ugovor istječe s krajem godine, on je izbornik Belgije do 31.prosinca. A još se ne zna što će biti poslije. Iako, iz Saveza su više puta rekli da vide Martineza na izborničkoj klupi.

"Uopće me ne smeta nedostatak ponude, nego rezultat pogrešne komunikacije. Naime, javnost počinje misliti da je Roberto taj koji se koči dogovor ili traži previše novca. To uopće nije slučaj. Roberto je internacionalni vrhunski trener, koji godišnje dobiva ponude od klubova pod boljim financijskim uvjetima od sadašnjeg (3 milijuna eura godišnje. Tako je već šest godina, novac nikad nije bio problem.", izjavio je Martinezov odvjetnik. Je li to jedan od razloga situacije koja se stvorila u taboru reprezentacije Belgije, teško je reći, međutim, vrlo lako bi se moglo dogoditi da upravo ovaj susret protiv Hrvatske bude posljednji na klupi za Martineza, ukoliko ne izbori osminu finala.

"Ne igrate s tri igrača već s momčadi. Morate imate 15 najboljih pa odabrati 11 koji će igrati. Pa dobrog vratara i to je pristup koji njegujemo. Lukaku je važan adut. Ako ne blistate, on može riješiti utakmicu jednim potezom. Lider, rođen da bude vođa. Vidjet ćemo koliko može igrati. Protiv Maroka smo imali dobre trenutke, ali nismo gdje bi trebali biti. Sve je jasno, s remijem ne idemo dalje. Ovo je prilika da pobijedimo i dokažemo da smo dobri kao 2018. Hrvati su izazov za nas" poručio je pred utakmicu protiv Hrvatske, Martinez.

Kopirati
Drag cursor here to close