Dva gola Kramarića

Hrvatska razbila Kanadu

Samo se čekao trenutak za završni udarac. Koji dolazi na dvadeset minuta prije kraja. Perišićev centaršut i realizacija raspoloženog Kramarića.
Sport / Qatar 2022 | 27. 11. 2022. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska reprezentacija je ostvarila uvjerljivu pobjedu nad Kanadom 4:1 u susretu drugog kola skupine F i sada je u situaciji da bodom iz duela protiv Belgije može izboriti plasman u osminu finala.

Nevjerojatan početak utakmice. Borjan je ispucao jednu loptu na Larina, ovaj gurnuo za Buchanana u stranu koji šalje odličan centaršut. Alphonso Davies u trku prolazi između Lovrena i Juranovića, glavom šutira, nemoćan je Livaković.

Foto: Anadolija / Andrej Kramarić

Kanada vodi nakon 68 sekundi. Jeste najbrži gol koji je postignut na ovom prvenstvu do sada, ali je drugi najbrži koji je primila Hrvatska na velikim takmičenjima. Danci su u Rusiji bili brži 11 sekundi. Naravno rani gol je šokirao reprezentaciju Hrvatske što je i sasvim logično.

Prvi desetak minuta je Hrvatska izgledala kao grogirani boksač, ali Kanađani u tom periodu nisu stvorili još jednu ili dvije šanse kako bi eventualno stigli do drugog gola. I naravno u takvoj situaciji, Hrvatska je preiskusna selekcija koja je polako konce igre povezivala što je prolazilo prvo poluvrijeme. Tko zna, možda je i taj rani gol, prvi u povijesti Kanade na velikim takmičenjima iznenadio i samo reprezentaciju Johna Herdmana. Ili su se ipak malo precijenili, što je rezultiralo olako izgubljenim loptama na nekih tridesetak metara od gola Hrvatske. Koja je polako pojačavala pritisak i stvari su se počele mijenjati, posebno nakon poništenog gola Kramarića.

Foto: Anadolija 

Sve više prostora su imali igrači Hrvatske u zadnjoj trećini Kanade, prolazila su dodavanja kroz sredinu, okomito. Nakon velike šanse Livaje i 35. minuti, stiže izjednačenje. Kovačić za Perišića, ovaj gura u šansu Kramarića, Kanađani su izgubljeni, lopta je u njihovoj mreži. Kako to Hrvatska radi, pritisak, gol, dodatni za još jedan koji će doći u 44. minuti. Juranović prolazi, ide lopta za Livaju, ovaj s ruba šesnaesterca postaje Dalićev džoker. Hrvatska nakon prvog poluvremena ima vodstvo od 2:1 na poluvremenu. Nakon onakvog početka, tko bi rekao.

Foto: Anadolija / Izbornik Kanade

Početak drugog dijela donosi nove prilike. Krenulo je od Kanađana i šuta Osorio, dok je na drugoj strani Borjan ima pune ruke posla, gužva je u kaznenom prostoru Kanade. U 54. minuti, Modrić je probio desni bok, Kramarić je opet u prilici, ali Borjan drži u životu Kanadu. Nakon šuta Davida u 55. minuti, Kanađani su se definitivno ugasili. Hrvatska je umirila utakmicu. Samo se čekao trenutak za završni udarac. Koji dolazi na dvadeset minuta prije kraja. Perišićev centaršut i realizacija raspoloženog Kramarića.

Foto: Anadolija  

Do kraja utakmice su treneri mijenjali, Hrvatska je imala još jednu dobru priliku, točnije dvije u jednoj akciji. Prvo je šut Kovačića blokiran, a onda je Brozović potegao, ali je Borjan obranio. Na kraju je Hrvatska stigla i do četvrtog gola, Oršić za Majera koji postavlja konačnih 4:1. Hrvatska ima četiri boda koliko i Maroko prije posljednjeg kola, Belgija jedan manje. Utakmice Hrvatska - Belgija i Maroko - Kanada se igraju 1. prosinca u terminu od 16 sati. 

Kopirati
Drag cursor here to close