Busquets

Promašio ključni penal u Kataru, pa napustio reprezentaciju

Jedan od najdugovječnijih španjolskih reprezentativaca Sergio Busquets više neće igrati za nacionalnu vrstu. Kapetan se oprašta nakon neuspjeha u Kataru.
Sport / Qatar 2022 | 16. 12. 2022. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 143 odigrane utakmice za Furiju, Busquets (34) odlučio je zaključiti reprezentativno poglavlje.

"Pozdrav svima! Želim objaviti da je nakon gotovo 15 godina i 143 utakmice došlo vrijeme da se oprostim od dresa reprezentacije. Želio bih zahvaliti svim ljudima koji su bili uz mene na ovom dugom putu. Od Vicentea del Bosquea koji mi je dao prvu priliku, do Luisa Enriquea koji mi je omogućio da uživam do zadnje sekunde. Također hvala na povjerenju Julena Lopeteguija, Fernanda Hierra i Roberta Morena, kao i cijelom njihovom osoblju. Bila mi je čast", poručio je veznjak Barcelone putem Instagrama, prenosi Sport Klub.

Za Španjolsku je Busquets upisao 143 nastupa po čemu su ispred njega samo legendarni sunarodnjaci Sergio Ramos i Iker Casillas.

Na SP-u u Kataru Busquets je promašio ključni penal u raspucavanju osmine finala protiv Maroka, ali je prije toga 2010. postao svjetski prvak, a potom i europski 2012.

Ugovor s Barcom ističe mu na ljeto i Busquets će uskoro odlučiti ostaje li u matičnom klubu ili odlazi drugdje. Kao izgledna desitnacija spominje se Inter.

Kopirati
Drag cursor here to close