Skupina F

Batshuayi zabio, Sikazwe pomogao Belgiji

Sport / Qatar 2022 | 23. 11. 2022. u 22:19 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upoznali smo i Kanadu. Oni koji nisu gledali ranije ovu reprezentaciju u nekim susretima kvalifikacijama, vidjeli su kako izgleda reprezentacija koja je prvi put u ovom društvu nakon 1986. godine.

I nisu razočarali Kanađani, iako nisu slavili. I imaju za čime žaliti. Prije svega za propuštenim prilikama, najvećom u devetoj minuti kada nisu iskoristili jedanaesterac. U devetoj minuti. Buchanan je pucao s desetak metara, a Carrasco rukom blokirao loptu na putu prema mreži. Zambijski sudac Sikazwe je tek nakon pregledavanja snimka i pomoći VAR-a, pokazao na bijelu točku.

Najveća zvijezda Kanađana, Alphonso Boyle Davies iz Bayerna, nije uspio svladati Thibauta Courtoisa.

Belgijanci su nekako živjeli i preživjeli. Spašavao je Belgijance itekako Sikazwe koji nije dosudio još dva jedanaesterca, čista za Kanadu. Čak nije pogledao niti VAR.

Između te dvije sporne situacije, još jednom je Courtois skinuo šut Johnstona iz blizine. I onda su na kraju prvog poluvremena Kanađani su platili ceh neiskustva igranja utakmica protiv najboljih europskih selekcija. Alderweireld je iz svog šesnaesterca uputio loptu koja je putovala barem 60 metara, a između tri suparnička braniča ubacio se Michy Batshuayi i snažnim udarcem u donji desni ugao matirao Borjana. Buchanan je do ulaska u svlačionice zapucao i zicer i to je bio rezultat prvog dijela.

U nastavku se očekivao pad Kanađana, ali su oni za razliku od recimo Amerikanaca radili izmjene, držali ritam, stvarali prilike, ali do boda nisu došli.

Belgijanci su na neku svoju prosječnu igru uspjeli uzeti tri boda i mogu biti prezadovoljni.

U prvoj utakmici ove skupine Hrvatska i Maroko su igrali 0-0. Tako je Belgija na vrhu ljestvice s tri boda, Hrvatska i Maroko imaju po bod, dok je Kanada na dnu bez bodova.

Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju od 17 sati igrati protiv Kanade, dok će istoga dana svoj susret 2. kola igrati i Belgija - Maroko od 14 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close