Poznaje ga u dušu

Bilić objasnio Englezima: Nitko ne igra kao Modrić!

"Još uvijek je gladan i entuzijastičan kao kad je imao 17 ili 18 godina. On je isti lik, sve isto. Da ne spominjem njegovu vještinu, njegovu viziju i retrovizor. On može vidjeti cijeli teren, on vidi sve".
Sport / Qatar 2022 | 22. 11. 2022. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Watforda i bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić za službenu stranicu svog kluba govorio je o Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Bilić je pohvalio Hrvatsku.

"Hrvatska nikad nije među favoritima u medijima ili kod stručnjaka jer su ta mjesta uvijek rezervirana za velike nacije, ali nitko ne voli igrati protiv nas. Imamo momčad koja je s jedne strane vrlo iskusna, a opet imamo nekoliko mladih igrača koji su protagonisti i koji nisu tu samo da popune broj. Imamo nekoliko njih koji su spremni započeti. Mladi igrači su ti donose entuzijazam i energiju", rekao je Bilić, prenosi Sport Klub.

"Nijedan vezni red nije bolji od Marcela Brozovića, Matea Kovačića i Luke Modrića. Nitko nema bolje. Nitko nema bolje. Možemo daleko", kazao je bivši hrvatski izbornik.

A onda je dodatno pojasnio Englezima:

"Oni su najbolji prijatelji. Vole provoditi vrijeme zajedno. U nekim reprezentacijama si igrači dosade nakon tri tjedna, ali ne, ovi dečki vole ostati skupa godinama, a to nema puno momčadi".

Govorio je i o Luki Modriću. I to dosta opširno.

"Vjerojatno sam ja taj koji je najviše govorio o njemu jer sam s njim još od U-21 reprezentacije Hrvatske. On je jedinstven, ne samo za Hrvatsku nego i u svijetu nogometa. Još uvijek je gladan i entuzijastičan kao kad je imao 17 ili 18 godina. On je isti lik, sve isto. Da ne spominjem njegovu vještinu, njegovu viziju i retrovizor. On može vidjeti cijeli teren, on vidi sve.

On je jedan od najboljih veznjaka koji su ikada igrali nogomet. On je u toj kategoriji s igračima poput Zinedinea Zidanea i drugih vrhunskih igrača. Luka ima takav način razmišljanja i karakter, voli igrati nogomet. Igrao je nedavno protiv Cadiza za Real Madrid i odigrao 90 minuta. On nije jedan od onih koji će propustiti ovu utakmicu zbog Svjetskog prvenstva – on želi igrati.

Ako mene pitate, on je najbolji. Bio je najbolji prije pet godina, prije četiri godine, prije tri godine i više. On nije jedan od najboljih u ovom trenutku, on je najbolji. Nitko ne igra kao Luka Modrić u veznom redu. Nitko."

Kopirati
Drag cursor here to close