Messi na gol od Batistute

Argentina je prošla očekivano, ali nije moglo bez drame

Naravno, dugo će navijači Australije proživljavati onu šansu, onu posljednju priliku, kada se Garang Kuol, dečko koji ima 18 godina našao ispred Martineza koji čudesno zaustavlja šut igrača Central Coast Marinersa.
Sport / Qatar 2022 | 03. 12. 2022. u 22:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentina je opravdala očekivanja i evo je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Iako je većim dijelom utakmice dominirala, iako se Australija branila, na kraju je bilo dramatično. Međutim, Argentina je ipak zaslužila prolaz dalje i vrlo lako je pitanje pobjednika u ovom susretu mogla riješiti ranije, da je recimo u boljoj formi Lautaro Martinez.

Međutim, ono što je najvažnije za Argentinu, Messi iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, vuče, zabija, asistira, razigrava. Naravno, dugo će navijači Australije proživljavati onu šansu, onu posljednju priliku, kada se Garang Kuol, dečko koji ima 18 godina našao ispred Martineza koji čudesno zaustavlja šut igrača Central Coast Marinersa.

I sada će ostati ono pitanje u zraku, što bi se dogodilo da je Australija kojim slučajem krenula, preuzela više rizika nešto ranije. Možda bi doživjela potop, možda bi utakmica završila u produžecima. Tko zna.

U prvom dijelu smo gledali dominaciju Argentine, posjed, Australci su stali u gusti blok s namjerom da zatvore sve koridore, Messi je često bio okružen, s dva, tri igrača u trenucima kada je imao loptu.

Ali svi znamo kako to ide. Messija se može usporiti, ali ne i zaustaviti. U 35. minuti svoje 1000. utakmice u profesionalnoj karijeri iz prvog i posljednjeg šuta Argentinaca u prvom dijelu Messi je zabio gol. Svoj prvi u nokaut fazi svjetskih prvenstava, deveti za Argentinu kojim je prestigao Stabilea i Maradonu i kako stvari stoje realno je očekivati da dostigne Batistutu. Jedan gol mu nedostaje.

U drugom dijelu Australija je krenulo malo naprijed, par pogrešnih dodavanja u zadnjoj liniji, malo kompliciranja situacije, pa Lisandro Martinez ulazi kao stoper umjesto Papua Gomeza napadača.

I možda bi već tu negdje utakmica otišla u nemirne vode, da golman Australije Ryan nije poklonio gol Alvarezu u 57.minuti. Odgovara nakon gola izbornik Australije, šalje u igru Hrustića, nešto kasnije i trojku Karačić - Maclaren - Kuol. I kada su mnogi očekivali završni udarac Argentine, stiže gol Australije.

Goodwinov šut uz dosta je sreće nakon što se odbio od Fernandeza završio u mreži. Od tog trenutka Socceroosi idu naprijed, ostavljaju dosta prostora Argentincima. Sve je otvoreno, šanse imaju jedni i drugi, na kraju posljednju onu najveću propušta Koul. Devetog prosinca Argentina će u poslastici prvenstva na megdan Nizozemskoj, Australci sigurno moraju biti ponosni na ono što su napravili u Kataru.

Kopirati
Drag cursor here to close