I dalje vrlo oprezan

Nadal: Ne trebaju mi nikakvi datumi povratka

"Ako postavim datume i ne uspijem ih se držati, samo će se razočaranje biti veće, a to mi ne treba jer sam imao dovoljno razočaranja u posljednje vrijeme", kaže Nadal.
Sport / Ostali sportovi | 23. 10. 2023. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S povratkom Rafaela Nadala neće ići baš tako kako su mnogi zamislili i očekivali. Prije svih Craig Tiley, direktor Australian Opena koji je onako senzacionalno objavio da će Rafa igrati u Melbourneu, na prvom sljedećem velikom turniru naredne godine. 

Da ta izjava nema čvrstu podlogu potvrdio je Nadal. Nadala jesmo vidjeli na nekim snimcima kako trenira, sam on je počeo pričati o povratku, međutim još uvijek je to daleko od nečega što bi bilo sigurno.

"To što je rekao Tiley je bilo manje važno. Imam jako dobar odnos s njim i razumijem njegovo uzbuđenje, ali reći da ću biti na Australian Openu danas se čini vrlo kompliciranim. Ne znam što će biti i samo se pokušavam se oporaviti. Ne trebaju mi nikakvi datumi, jednostavno trebam raditi dan po dan s entuzijazmom i ispravnim stavom kako bih se pokušao oporaviti. Ako postavim datume i ne uspijem ih se držati, samo će se razočaranje biti veće, a to mi ne treba jer sam imao dovoljno razočaranja u posljednje vrijeme. Dakle, ne trebam postavljati nikakve datume, idem dan po dan i napredujem. Sada sam bolje nego što sam bio prije mjesec dana i nadam se da ću za mjesec i pol moći reći idem li ili ne u Australiju", naglasio je Nadal i još jednom spomenuo kompliciranu ozljedu kuka, odnosno operaciju.

"Logično je da osjećam nelagodu. Podvrgnut sam vrlo kompliciranoj operaciji kuka i osjećaj nelagode je dio jednadžbe. No, ta nelagoda je podnošljivija nego prije tjedan dana i to je pozitivno."

Kopirati
Drag cursor here to close