Pravila su pravila

Nadal bi na Olimpijadu, a ne igra Davis Cup

Nadala nije bio na Davis Cupu i po tome ne bi smio na Olimpijske igre. No Roger Federer bio je u istoj situaciji na prošlim Olimpijskim igrama pa je, uz pomoć švicarskog teniskog saveza, nekako uspio dogovoriti nastup u Tokiju.
Sport / Ostali sportovi | 23. 09. 2023. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski tenisač i jedan od najvećih ikada Rafael Nadal nedavno je izjavio da će mu 2024. godina biti zadnja u kojoj će se natjecati. U bogatoj karijeri Nadal je osvojio 22 Grand Slama, a velika mu je želja nastupiti na Olimpijskim igrama dogodine. "Bilo bi to sjajno za mene", rekao je Nadal u jednom nedavnom intervjuu.

No morat će smisliti kako zaobići pravilo ITF-ja, po kojem igrač na Olimpijskim igrama ne smije nastupiti ako nije u protekle dvije godine igrao za svoju zemlju na Davis Cupu. Nadala nije bio na Davis Cupu i po tome ne bi smio na Olimpijske igre. No Roger Federer bio je u istoj situaciji na prošlim Olimpijskim igrama pa je, uz pomoć švicarskog teniskog saveza, nekako uspio dogovoriti nastup u Tokiju, piše Daily Express.

Sudeći po tome kakav je Nadal autoritet u svijetu tenisa, mogao bi, kao i Federer, dobiti izuzeće od ovog pravila. Nadal je otkrio da se želi natjecati zajedno s Carlosom Alcarazom, aktualnim pobjednikom Wimbledona. Vjerojatno će s njim pokušati dogovoriti da se okušaju u natjecanju u parovima.

Kopirati
Drag cursor here to close