Nakon snimaka treninga

Nadalov liječnik: Dva puta se već vraćao, vratit će se još jednom

S obzirom na to da je Nadal povećao intenzitet treninga, njegov je liječnik podijelio novu opservaciju četiri mjeseca nakon operacije.
Sport / Ostali sportovi | 10. 10. 2023. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je završio svoj nastup na Australian Openu, Rafael Nadal je krenuo s oporavkom planirajući povratak u sezoni kada se igraju turniri na njegovoj omiljenoj podlozi, šljaci.

Ali njegovi pokušaji da se vrati bili su neuspješni i umjesto toga, bivši svjetski broj 1 sazvao je konferenciju za novinare u svibnju kako bi objavio da prekida svoju sezonu te da će 2024. vjerojatno biti njegova posljednja godina u karijeri. Nekoliko tjedana kasnije Nadal je imao artroskopsku operaciju uoči svog rođendana.

Tada je osvajač 22 Grand Slama podijelio neke ohrabrujuće snimke sebe na treningu dok se priprema za ono što bi mogla biti oproštajna turneja sljedeće sezone.

S obzirom na to da je Nadal povećao intenzitet treninga, njegov je liječnik podijelio novu opservaciju četiri mjeseca nakon operacije. Dugogodišnji liječnik Rafaela Nadala objavio je novo izvješće o njegovom oporavku od ozljede.

"Nadal je mentalno jak. On je vrlo jaka osoba, pokazao je to u cijeloj karijeri. To je zasigurno jedna od njegovih velikih prednosti. Kada imate takvu ozljedu, borite se i onda vidite da ne možete, morate na operaciju… To je teška situacija. Morate da mu pomognete. On poznaje ovaj proces i želi opet da igra. Čini sve što je u moguće da bi se to dogodilo. Dva puta se već vraćao, vratiće se još jednom" rekao je Ruiz-Cotorro za španjolsku IB3 TV.

Ugledni je liječnik također priznao da je Nadal vjerojatno napravio veliku grešku jer je pogoršao ozljedu pokušavajući igrati u bolovima prije nego što je napokon priznao i otišao pod nož.

Kopirati
Drag cursor here to close