Mala nada je ostala za Obalu Bjelokosti

VIDEO I Nsue bacio u očaj domaćina turnira

Jedan od favorita ovog turnira teško je stradao u duelu s Ekvatorijalnom Gvinejom. Opet je u glavnoj ulozi bio Emilio Nsue koji je u prvom krugu takmičenja postigao pet golova.
Sport / Nogomet | 23. 01. 2024. u 01:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je ostalo u zraku. Domaćin turnira, reprezentacija Obale Bjelokosti će čekati kraj turnira. Četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije će proći u nokaut fazu. Kako se stvari razvijaju, tri boda će teško biti dovoljna za prolaz dalje. Jedan od favorita ovog turnira teško je stradao u duelu s Ekvatorijalnom Gvinejom. Opet je u glavnoj ulozi bio Emilio Nsue koji je u prvom krugu takmičenja postigao pet golova.

Pred očima velikog Didiera Drogbe, stvarni su počele komplicirati u finišu prvog dijela. Carlos Akapo je proigrao Nsuea, ovaj je savladao Fofanu. Poluvrijeme je bilo zaključeno nakon poništenog gola domaćoj reprezentaciji. Do 66. minuti domaćini su zapucali dvije velike prilike, još jedan gol im je poništen, prije nego što su kola krenula nizbrdo. Ganet je sjajno pogodio iz slobodnjaka, dvije minute poslije Nsue je gol zaključio kontru. Točku na i je stavio Buyla dvije minute prije kraja.

Video: Obala Bjelokosti - Ekvatorijalna Gvineja 

Nakon startnog remija, Nigerija je uhvatila pravi ritam. Autogol Opa Sangantéa je odlučio pitanje susreta Nigerija - Gvineja Bisao. Zbog lošije gol razlike Nigerija je završila na drugom mjestu sa sedam bodova.

Video: Nigerija  - Gvineja Bisao 
Kopirati
Drag cursor here to close