Hat trick bivšeg igrača Tuzla Cityja

VIDEO I Super Orlovi sredili domaćina, Salah se ozlijedio

Egipat je opet remizirao, iako bod protiv Gane nije neuspjeh. Da stvar bude gora po Egipat Mo Salah je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela morao napustiti teren zbog ozljede.
Sport / Nogomet | 19. 01. 2024. u 00:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najavljen je u veljači 2022. godine kao spektakularno pojačanje Tuzla Cityja. Nije se previše zadržao, nakon dva mjeseca Emilio Nsue je spakirao kofere. Uspio je odigrati deset utakmica, a onda je napustio klub. Daleko je od svojih najboljih dana, ali očito nije zaboravio igrati.

Na Afričkom kupu je protiv Gvineje Bisao odigrao fenomenalnu utakmicu. Već u dvadesetoj minuti utakmice Emilio Nsue postiže svoj prvi gol. U 37. minuti, Esteban Orozco je u želji da intervenira ispred Francelina Djua zatresao vlastitu mrežu, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Na otvaranju drugog dijela lošu reakciju obrane Gvineje Bisao kaznio je Josete Miranda, nakon čega na scenu stupa Nsue. Prvo je pogodio na centaršut Ndonga, dok je svoj hat-trick kompletirao deset minuta poslije.

To je prvi hat trick jednog igrača na Afričkom kupu nacija nakon Marokanca Soufiane Alloudija 2008. godine. Poraz Gvineje Bisao je ublažio Zé Turbo. S 34 godine i 110 dana Nsue je postao najstariji kreator hat-tricka u povijesti Afričkog kupa nacija. Ekvatorijalna Gvineja ima četiri boda u za njih vrlo teškoj skupini A.

Video: Ekvatorijalna Gvineja - Gvineja Bisao 

Četiri boda ima Nigerija, koja je na ispunjenom stadionu u Abidjanu šokirala domaće navijače. Iako je na terenu bilo strašno puno velikih imena, utakmica je bila poprilično tvrda. Na kraju je odlučena golom iz jedanaesterca. Diomande je u kaznenom prostoru zaustavio Osimhena, sudac iz Alžira Mustapha Ghorbal je pregledao VAR snimak prije nego što će pokazati na bijelu točku. Troost-Ekong je bio realizator

Video: Obala Slonovače - Nigerija 

Egipat je opet remizirao, iako bod protiv Gane nije neuspjeh. Da stvar boda po Egipat Mo Salah je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela morao napustiti teren zbog ozljede, prije nego što će Kudus efektno pogoditi za vodstvo Gane. Međutim, njegovi pojedini suigrači kao da su se natjecali tko će veću grešku napraviti. Prvo je kod gola za 1:1 katastrofalno pogriješio Inaki Williams, što je kaznio Marmoush.

Video: Egipat - Gana 

Kudus je vratio prednost Gani, ali je onda na scenu stupio Bukari koji je ušao umjesto Williamsa. Igrač Zvezde je odlučio driblati tamo gdje se to ne radi. Trézéguet je osvojenu loptu poslao u kazneni prostor gdje je bio Mostafa Mohamed. Bukarijevi suigrači su bili očajni Hughton je poludio pa je izveo krivca za drugi gol u finišu susreta.

Kopirati
Drag cursor here to close