Tko će ostati bez nokaut faze?

VIDEO I Alžir i Tunis u problemima

Reprezentacije Tunisa i Alžira nalaze se u velikim problemima nakon samo dva odigrana kola Afričkog kupa nacija. Tunis će prolaz dalje tražiti protiv Južne Afrike, Alžir u duelu sa Mauritanijom.
Sport / Nogomet | 21. 01. 2024. u 00:14 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrlo zanimljivo je bilo u susretima drugog kola Afričkog kupa nacija u skupini D. Prvo je Burkina Faso ispustila dva puta prednost
protiv Alžira.

U trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, Mohamed Konate je sjajno reagirao na dodavanje Tapsobe. Vodstvo Burkine Faso je anulirao raspoloženi Bounedjah u šestoj minuti drugog poluvremena. Bertrand Traoré je realizirao jedanaesterac, ali je onda opet Bounedjah spasio Alžir u 95. minuti.

Video: Burkina Faso - Alžir 

Ako je netko zaslužio barem jedan bod nakon dvije utakmice na svom kontu onda je to reprezentacija Mauritanije. Međutim, onu su još uvijek na nuli. Nezasluženo. Angola jeste prva povela, Gelson Dala je nakon pola sata igre savladao visokog i mršavog Babacara Niassea, ali Mauritanija nije klonula.

U 42. minuti, prava mala minijatura Amara koji je solo akciju krunisao vrlo lijepim golom. Taj gol kao da je razljutio favoriziranu Angolu koja je u razmaku od tri minute preko Dale još jednom i Gilberta otišla na dva gola prednosti. Onda je na scenu stupio Aboubakary Koïta koji ulazi s lijeve strane u sredinu i šalje projektil s dvadesetak metara za 2:3 u 58. minuti.

Imala je Mauritanije dovoljno vremena, nekoliko dobrih prilika, ali je Angola sačuvala prednost od 3:2. Angola i Burkina Faso imaju po četiri boda, dva je osvojio Alžir.

Video: Angola  - Mauritanija 

Tunis je nakon dva kola na pragu eliminacije u skupini E. Nakon mršavog remija protiv Namibije, Tunižani su upisali još jedan protiv Malija.

Lassine Sinayoko je iz prve prave akcije osigurao Maliju prednost, igrala se deseta minuta. Radost velikog broja navijača ove reprezentacije je trajala desetak minuta jer je Hamza Rafija izjednačio na 1:1. Najbolju priliku za Mali do kraja utakmice je imao upravo strijelac prvog gola, dok je na drugoj strani izblokiran šut Ltaiefe.

Video: Mali - Tunis 

U posljednjem kolu Tunis će prolaz dalje protiv Južne Afrike, dok bi Mali trebao imati lakši zadatak protiv Namibije.

Kopirati
Drag cursor here to close