Polufinala FA Cupa za prepričavanje

VIDEO I Coventry se vratio nakon 0:3 a onda je došao VAR

Centimetri su odlučili u 120. minuti koje je izvukao VAR, centimetri su spasili Onanu kada je Simms pogodio prečku koju minutu ranije u produžetku.
Sport / Nogomet | 21. 04. 2024. u 20:12 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kakva drama, koliko uzbuđenja i na kraju rekli bismo tragedija. Jer bez obzira na sve, pravda nije zadovoljena. Nakon svega što su napravili nogometaši Coventryja u sudaru s velikim Manchester Unitedom. Koji je preživio samo zahvaljujući modernoj tehnologiji.

Centimetrima koji su odlučili u 120. minuti, centimetri koji su spasili Onanu kada je Simms pogodio prečku koju minutu ranije u produžetku.

Nakon svih silnih razočarenje koje su doživjeli navijači Manchester Uniteda posljednjih godina, činilo se u jednom trenutku kako će ovo biti najveće. Jer njihova ekipa je prokockala velikih 3:0 i u produžecima je izgledao kao ona koja je bliže porazu. Posebno nakon što je golman Coventryja skinuo penal Casemiru
na početku, već u prvoj seriji.

Na kraju je Onana spasio situaciju. Obranio je jedan penal, Sheaf je loptu poslao preko gola. Jednostavno nakon ovakve utakmice, nervoza je uzela danak, u najvažnijem trenutku.

Možda bi bilo drugačije da je utakmica završila u trenutku kada je Manchester United vodio 3:0, jer navijači Coventryja bi sasvim sigurno lakše prihvatili jedan takav poraz. Jer ipak, Coventry je osmoplasirana ekipa Championshipa. Manchester United je imao sve u svojim rukama, velikih 3:0 do 71. minute utakmice.

McTominay je osigurao početnu prednost, koju je udvostručio Maguire u nadoknadi prvog dijela. Bruno Fernandes je u 58. minuti povisio na 3:0 i činilo se kako je samo pitanje kolika razlika će biti na kraju. Mark Robins, nekadašnji igrač Manchester Uniteda, danas trener Coventry baca sve karte u napad.

U igru šalje Binksa, Tavaresa i Torpa, na terenu se nakon toga stvari iz minute u minutu drastično mijenjaju. Simms je prvo smanjio na 3:1, pa je osam minuta kasnije O'Hare pogodio za 3:2. Već tada je bilo vidljivo kako Manchester United gubi tlo pod nogama. Haji Wright je u sudačkoj nadoknadi zabio za nevjerojatnih 3:3 iz penala.

Video: Manchester United - Coventry 

Utakmica odlazi u produžetke, tamo Fernandes pogađa prečku, ali prečku pogađa i Simms pogađa prečku, dok u 120. minuti Torp baca u trans navijače Coventryja. Međutim, VAR je vidio Wrighta, koji je bio na ivici offsidea, u nedozvoljenom položaju. Na kraju nakon svega, Coventry nije izdržao.

Video: Manchester United - Coventry penali 

Njegovi navijači mogu biti ponosni, dok je Manchester United ostao u igri za jedan trofej ove sezone, onaj u FA Cupu. 25. svibnja na Wembleyu ćemo gledati Manchester City i Manchester United.

Kopirati
Drag cursor here to close