Osmi su u Championshipu

VIDEO I Coventry je u polufinalu FA Cupa

Na kraju je u 100. minuti preciznim udarcem Wright bacio u očaj domaće, u trans gostujuće. Coventry je ide na Wembley.
Sport / Nogomet | 16. 03. 2024. u 19:24 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo jednom je u svoj povijesti Coventry osvojio FA Cup. Tamo 1987. godine, kada su na starom Wembleyu savladali Tottenham 3:2.To je bilo veliko iznenađenje tada s obzirom na to da su dres Tottenhama nosili Ray Clemence, Chris Hughton, Chris Waddle, Glenn Hoddle, Ossie Ardiles. U polufinalu je Coventry eliminirao Leeds također 3:2.

37 godina kasnije, Coventry je drugi put u povijest izborio polufinale. Klub je do 2001. godine napustio društvo najboljih i posljednjih godina je uglavnom životario između Championshipa i Lige One. Ali, to je FA Cup. Najstarije klupsko takmičenje koje uvijek nudi gomilu iznenađenja. Ovo je stiglo nakon dva preokreta.

Simms je spretno nekako loptu tijelom ubacio u gol Wolverhamptona, nakon slobodnog udarca za vodstvo 1:0. Činilo se kako gosti imaju u rukama polufinale, ali ne. Ide prvi preokret.

Aït-Nouri je prihvatio jedan poklon u 83. minuti, dok je pet minuta poslije, Aït-Nouri gurnuo sjajnu loptu za Buena i Wolverhampton vodi 2:1. I tu nije kraj uzbuđenjima.

Slično kao kod prvog gola Coventryja, opet smo imali glavomet u petercu domaći, za 2:2 je pogodio Simms. Igrala se 97. minuti. Na kraju je u 100. minuti preciznim udarcem Wright bacio u očaj domaće, u trans gostujuće navijače. Coventry je ide na Wembley.

Video: Wolverhampton - Coventry 
Kopirati
Drag cursor here to close