BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR # 44

VIDEO I SPORT CENTAR PODCAST: Denis Ćorić: Brzo trošimo trenere

Mogli bismo reći "klasičan domaći proizvod". Jedan od rijetkih trenera koji je prošao sve što je prošao gradeći svoju karijeru samo na prostoru BiH.
Sport / Nogomet | 06. 10. 2023. u 18:59 Feđa Ibrulj | Bljesak.info
Denis Ćorić u podcastu Sport Centar

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denis Ćorić spada u red mladih trenera koji je svoj put gradio postepeno. Bez forsiranja.

Od mlađih kategorija Ljutog Doca, preko omladinske škole Širokog Brijega, pomoćnika u stručnom stožeru tima s Pecare, do Posušja i GOŠK-a. Klubova s kojim je prošao sve što je mogao proći vodeći ih kroz dva ranga takmičenja.

Mogli bismo reći "klasičan domaći proizvod". Jedan od rijetkih trenera koji je prošao sve što je prošao gradeći svoju karijeru samo na prostoru BiH. Posebno ako pogledamo danas i situaciju s trenerskim kadrom u klubovima Premijer lige.  

"Jesam ja mlad trener, ali kada pogledate pozadinu, tu sam već određeno vrijeme. Široki Brijeg, Posušje, sada GOŠK, prošao sam  sve kategorije u omladinskoj školi Širokog Brijega. Prije toga sam trenirao pionire, pretpionire u mjestu iz kojeg sam ja, u Ljutom Docu, to je mi je itekako dobro došlo u karijeri jer kuća se gradi od temelja. Barem ja tako mislim. Najviše vremena sam proveo, četiri godine u juniorskoj ekipi Širokog Brijega. Tu je bilo igrača, od Menala, Lončara, Juričića, Marića", reći će Denis Ćorić.

Dugo vremena je bio član stručnog stožera Širokog Brijega. Radio s nekolicinom trenera, skupljao iskustvo.

"Kao pomoćnik radio sam s Goranom Sablićem godinu i sedam - osam mjeseci, vrhunski trener od kojeg se puno toga moglo naučiti. Nakon toga su bili Boris Pavić, Goce Sedloski. I onda je došao taj trenutak koji jednostavno osjetite, da je vrijeme da krenete raditi samostalno. Vrijeme bilo da krenem graditi svoj trenerski put.“

Krenuo je od Posušja. Cilj je bio stvoriti jednog solidnog prvoligaša, a Denis je ekipu odveo u Premijer ligu. Nakon 12 godina čekanja. I jedan više nego skroman budžet. Na sličan način je preuzeo i ekipu GOŠK-a, tada člana Prve lige FBiH, iako je imao bolje ponude.

@bljesak.info

DENIS ĆORIĆ, trener NK GOŠK Gabela, gost je podcasta SPORT CENTAR. Gledajte više na Bljesak.Tv! #nogomet #trener #hercegovina #nkgosk #nkgoskgabela

♬ original sound  - Bljesak

Međutim, već u drugoj sezoni je GOŠK ponovo bio u društvu najboljih. Niti jednog trenutka Denisu nije bio problem preuzeti klub koji je u nižem rangu iako su na stolu bile puno bolje ponude.

"Prva liga je posebna priča, u mnogim segmentima teža od Premijer lige BiH. Tu jednostavno sazrijevaš kao trener, kao čovjek, kao osoba. Ta liga mi je strašno puno pomogla. Naravno, moraš u tom trenutku imati podršku ljudi u klubu, jer ako toga nema onda sve pada u vodu. Moraš biti dio jednog projekta koji se neće raspasti nakon jednog ili dva vezana poraza."

Kao trener kaže, spreman je za kritiku, baš kao što je spreman preuzeti odgovornost u datom trenutku.

"Kada se bavite ovim poslom jasno je da će biti kritika i vjerojatno ne bi bilo uredu da ih nema. Iz poraza, iz kritike nekada  možete puno naučiti. Iz poraza jako puno naučite. Ja nemam problema s tim da priznam. Ja sam nakon poraza od Širokog Brijega preuzeo svu krivicu na sebe. Čovjek na porazima uči. Ljude na ovim prostorima ne možeš folirati. Ne možeš doći i pričati neke bajke. Isto tako kada pobijedimo sve zasluge idu igračima, jednostavno je tako kod mene“, naglasit će Denis.

O igračkoj, puno više o trenerskoj karijeri, usponima i padovima, pobjedama i porazima. Kritikama i životu jednog trenera, razgovarali smo s Denisom Ćorićem  trenerom GOŠK-a iz Gabele u još jednom izdanju Podcasta Sport Centar portala Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close