BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR # 42

SPORT CENTAR PODCAST: Stipe Drviš: Nakon što sam postao svjetski prvak, motiva je nestalo

"Nitko nije znao da boksam za prvaka Europe, niti mediji. Nakon borbe me zovu novinari i ja kažem postao sam prvak Europe. Novinari su mislili da se zezam."
Sport / Ostali sportovi | 01. 09. 2023. u 19:23 Bljesak.info
SPORT CENTAR PODCAST : Stipe Drviš

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostar voli doći. Ipak, realno nismo očekivali da će dogovor pasti tako lagano. Nakon dva telefonska poziva, bivši svjetski prvak poluteške kategorije Stipe Drviš je odlučio biti gost Podcasta Sport Centar portala Bljesak.info. 

Stipina profi karijera je trajala možda za većinu ipak nešto kraće, osam godina. Za to vrijeme je ostvario 32 pobjede i 2 poraza. Međutim, nakon osvojenog naslova Svjetskog prvaka poluteške kategorije u verziji WBA Stipe je odlučio povući se. Jednostavno, ispunio je svoj san. 

"Ja brojim samo taj jedan poraz od Briggsa, ovaj od Greena ne računam, jer sam već prije borbe odlučio da se povlačim. Ja sam nakon osvojene titule svjetskog prvaka svojim menadžerima,  prijateljima, rekao, svi su znali da je to gotovo. Ja sam imao svoj cilj, koji sam ispunio. Ali eto, ti moji menadžeri, promoteri su odlučili uzeti još malo novca pa su isforsirali tu posljednju borbu i praktički su me natjerali na taj posljednji meč. Ja sam već tada bio potrošen, nisam imao vremena za oporavak. Da sam kojim slučajem titulu svjetskog prvaka branio na domaćem terenu, Areni ili bilo gdje drugo ne bih izgubio jer sam bio najbolji, ovako nije bilo motiva. U glavi je bilo da odem odraditi borbu i uzeti lovu" reći će Drviš.

Nakon Olimpijski i Mediteranskih igara, velikog broj amaterskih mečeva, Stipe je 1999. godine otišao u Njemačku, u profesionalce. Potpisao je za Universum Box Promotions u Hamburgu. Pet mjeseci kasnije je stigla prva borba. U to vrijeme Njemačka je barem kada je u pitanju profi boks bila ispred SAD, braća Klitschko su bila tu, nekolicina amaterskih prvaka. Stipe je birao između Amerike i Njemačke.

"Ja sam imao tu sreću da tada potpišem za Universum Box Promotions. Imao sam nekoliko sparinga u Njemačkoj, oni su bili zadovoljni, nudili su odmah ugovor, ali sam onda otišao u Ameriku, nekoliko mjeseci. Tamo sam trebao nastaviti raditi s legendarnim Joeom Frazierom, ali nije ispalo kako treba i na kraju sam izabrao Njemačku i mislim da sam napravio dobar potez".

Po dolasku u Njemačku, ulasku u svijet profi boksa, stvari su se počele mijenjati u životu Stipe Drviša. Uvjeti su bili daleko bolji, treninzi teži, naporniji, ali nije bilo odustajanja.

"Znaš kako je kada si iz male zemlje. Oni su stalno gurali jednog svog boksača Thomasa Ulricha, oko njega je bila sva ta mašinerija, više novca, sponzora, televizija je plaćala njegove borbe, ali sam ja bio bolji od njega. Ja sam čekao priliku a onda je došla nakon što je baš taj Ulrich otkazao borbu za naslov prvaka Europe. Ja sam se pripremao za neku običnu borbu, četiri tjedna. On se nije dobro osjećao na dan borbe i meni su ponudili taj meč protiv Talijana Branca. Za puno manje novca. Na kraju sam prihvatio. Nitko nije znao da boksam za prvaka Europe, niti mediji. Nakon borbe me zovu novinari i ja kažem postao sam prvak Europe. Novinari su mislili da se zezam."

O osvojenim i izgubljenim naslovima, kupanju u Neretvi i tijekom cijele godine bez obzira na temperature, odlasku na "Farmu", partijima, druženjima, društvenim mrežama, pričao je za 42. izdanje Podcasta Sport Centar portala Bljesak.info, legendarni boksač iz Hrvatske, Stipe Drviš.

Kopirati
Drag cursor here to close