BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR # 41

SPORT CENTAR PODCAST: Tea Perić: Pred sebe stavljam stalno nove ciljeve

"Možda netko tko gleda sa strane će reći nakon ozljede, gotovo, kraj karijere, ali kada se vama kao sportašu to dogodi možete izaći samo jači. Tada jednostavno sebi postavljaš novi cilj, trenirati bolje, jače, da budeš što bolji na terenu", kaže Tea.
Sport / Košarka | 14. 08. 2023. u 20:13 Bljesak.info
SPORT CENTAR EP.41 // TEA PERIĆ, KOŠARKAŠICA: Pred sebe stavljam stalno nove ciljeve

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počela je karijeru u Zrinjskom, kasnije nastavila kroz domaće klubove Livno i Play-Off Sarajevo. U to vrijeme je izborila status reprezentativke u mlađim selekcijama BiH. Iako relativno mlada Tea već ima iskustva igranja u klubovima iz Italije, Mađarske, Češke, Hrvatske, Njemačke.

Između ostalog u Italiji je igrala za ekipe iz Vicenze, Firenze, Livorna, Bolzana. Bila je u Češkoj (Ostrava), Mađarskoj (Pesci), Hrvatskoj (Split), Njemačkoj (Hannover). Nadala se kako će upravo u Podcastu Sport Centar portala Bljesak.info, otkriti ime novog kluba. To se nije dogodilo. Ipak samo par dana kasnije je stigla potvrda. Tea Perić je nova igračica Raguse iz Dubrovnika. U novoj sezoni košarkašice Raguse će braniti naslov u Prvenstvu i Kupu, a drugu godinu zaredom igrat će i EuroCup, drugo po snazi elitno europsko klupsko natjecanje.

"Mogu reći kako sam sakupila dosta iskustva igrajući vani, promijenila sam dosta klubova, zemalja. Moj posljednji klub je bio Bolzano, međutim to nije bio moj prvi klub iz Italije. Ja sam iz Hrvatske, otišla u Italiju, u tom trenutku je to bila Vicenza, tada druga liga koja se jako dobro pratila iako je niži rang, za razliku recimo od naših prostora gdje se slabo prati ženska košarka. U Italiji sam nekako dobila tu neku drugu perspektivu na cijeli taj život profesionalca. Nakon toga sam poželjela biti još veći profesionalac, još bolji sportista", kaže Tea u razgovoru.

Koliko je bilo teško promijeniti način života u toj ranoj fazi, druga zemlja, novi klub...

"Meni u tom trenutku ništa nije bilo teško. Otići od obitelji, prijatelja, puno toga promijeniti. Za mene je to bila neka avantura, tražila sam neke svoje granice, što je to mogu napraviti s onim čime se bavim a to je košarka. Nisam imala problema, ljudi su me sjajno primili" reći će Tea. 

Mnogi kada krenu trenirati košarku sanjaju o nekom presudnom trenutku, lopti koja odlučuje pobjednika. Kod naše gošće situacija je bila nešto drugačija. 

"Ja sam nekako razmišljala o tome kako će mene neko vidjeti, kako ću ja otići igrati negdje vani, više sam maštala o tome, nego o nekim ludim koševima, pobjedonosnim poenima, a ti poeni su kasnije u karijeri došli, poen koji se ne zaboravljaju".

Ozljede su nešto što je u karijeri profesionalnih sportaša neminovnost, nekoga će malo usporiti, nekoga ojačati. I Tea je imala jednu ozljedu koja je bila neugodna.

"Možda netko tko gleda sa strane će reći nakon ozljede, gotovo, kraj karijere, ali kada se vama kao sportašu to dogodi možete izaći samo jači. Tada jednostavno sebi postavljaš novi cilj, idemo bolje, jače, jer se želi vratiti još bolji na teren. Kod mene je bio takav slučaj", dodaje Tea. 

Promijenila je veliki broj zemalja Tea, kako kaže Mađarska je nekako bila najteža na prilagodbu, dok je Italija zemlja u kojoj bi nekada po završetku karijere mogla živjeti.

O tome, ali i klubovima koje je mijenjala, trenerima, suigračicama, košarkašima, načinu života na parketu ili izvan njega, pripremama za novu sezonu, muzici, filmu, planovima za budućnost, razgovarali smo s košarkašicom Teom Perić u 41. izdanju Podcasta Sport Centar portala Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close