S Barcelonom

Salveta s prvim Messijevim ugovorom na aukciji: Početna cijena 300.000 funti

Originalna salveta na kojoj je 13-godišnjem Lionelu Messiju obećan prvi ugovor s FC Barcelonom, stavljena je u srijedu na aukciju po početnoj cijeni od 300.000 funti (374.000 dolara)
Sport / Nogomet | 08. 05. 2024. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Originalna salveta na kojoj je 13-godišnjem Lionelu Messiju obećan prvi ugovor s FC Barcelonom, stavljena je u srijedu na aukciju po početnoj cijeni od 300.000 funti (374.000 dolara), javlja Anadolu.

Prodaja salvete, koja je izložena u aukcijskoj kući Bonhams, u Londonu, počela je u srijedu online aukcijom i trajaće do 17. svibnja.

Jedinstvena salveta na kojoj je ispisano prvo obećanje ugovora kojim će 13-godišnji Messi biti osiguran za FC Barcelonu, je jedan od najvažnijih dokumenata u povijesti nogometa.

Salveta je potpisana u prosincu 2000. godine kada se Carles Rexach, tadašnji sportski direktor Barcelone, dogovorio s Messijevim ocem Jorgeom i agentom Horaciom Gaggiolijem o angažmanu argentinskog tinejdžera koji je postao najbolji strijelac u povijesti katalonskog kluba i jedan od najboljih nogometaša svih vremena.

“U Barceloni, 14. prosinca 2000. i u prisustvu gospode Minguelle i Horacia, Carles Rexach, sportski direktor FC Barcelone, ovime pristaje, pod svojom odgovornošću i bez obzira na bilo kakva suprotna mišljenja, potpisati ugovor s igračem Lionelom Messijem, pod uslovom da zadržimo dogovorene iznose”, piše na salveti Teniskog kluba Pompeia, u čijem restoranu se dogodio sastanak.

Ugovor, koji je ratificirao tadašnji predsjednik kluba Joan Gaspart, službeno je potpisan iste noći, a mjesec dana kasnije Barcelona je dovršila potpisivanje s Messijem, označivši početak njegovog 20-godišnjeg boravka u katalonskom klubu s kojim je osvojio 34 trofeja u rekordna 782 nastupa.

Kopirati
Drag cursor here to close