U Hong Kongu

Navijači bijesni jer je Messi bio na klupi - traže povrat novca

"Osjećam se prevareno, stvarno sam razočaran. Svi su ovdje zbog Messija, "rekao je obožavatelj Jonathan Wong novinskoj agenciji AFP.
Sport / Nogomet | 05. 02. 2024. u 21:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni navijači u Hong Kongu bijesni su i razočarani nakon što je argentinski nogometni majstor Lionel Messi ostao na klupi za vrijeme nedjeljne utakmice između Inter Miamija i ekipe Hong Konga koja je odigrana pred 40.000 gledatelja na Hong Kong stadionu.

Messi je bio ugovorno obvezan odigrati barem pola utakmice, međutim zbog problema s koljenom ostao je na klupi.

Inter je slavio sa 4-1, ali susret je ostao u sjeni zvižduka navijača i poziva na povrat novca nakon posljednjeg zvižduka.

Uzvikivali ''Povrat novca''

Gledatelji su vikali "želimo Messija", te uzvikivali "povrat novca", a vlada Hong Konga rekla je da bi se organizatori utakmice Tatler Asia mogli suočiti sa smanjenjem financiranja nakon što je Messi ostao na klupi.

Zviždanje je postalo glasnije tijekom posljednjih 10 minuta kada je postalo jasno da osmerostruki osvajač Zlatne lopte neće nastupiti što je izazvao bijes navijača koji su platili više od 125 dolara da vide svog heroja, a u mnogim slučajevima i pet puta veći iznos.

"Osjećam se prevareno, stvarno sam razočaran. Svi su ovdje zbog Messija, "rekao je obožavatelj Jonathan Wong novinskoj agenciji AFP.

"Bez njega, to je kao još jedna obična utakmica Premier lige Hong Konga, gdje ulaznica košta oko 11 dolara. Ovoga puta ulaznice smo platili više od 600 dolara," dodao je.

Odbor za velike sportske događaje (MSEC) odobrio je oko 1.92 milijuna dolara za događaj zajedno s potporom 127.854 dolara za mjesto održavanja, objavila je vlada u priopćenju.

Sve prebačeno na organizatora

“S obzirom na to da Messi nije igrao, Vlada, kao i svi ljubitelji nogometa, izuzetno su razočarani aranžmanom organizatora. Organizator je dužan svim ljubiteljima nogometa objašnjenje," poručili su.

Bio je to gorak kraj dana hongkonške "Messi-manije".

Deseci tisuća ljudi došli su u subotu na trening kako bi gledali Messija kada nije radio ništa više od trčanja i istezanja. Momčadski hotel opsjedale su stotine navijača koji su pokušavali vidjeti svog heroja.

Trener američkog kluba Gerardo Martino branio je odluku kazavši kako nije mogao riskirati uvođenjeme Messija u igru.

"Razumijemo razočaranje navijača zbog odsustva Lea Messija i Luisa Suareza. Razumijemo da su mnogi fanovi jako razočarani i tražimo njihov oprost. Voljeli bismo da smo mogli poslati Lea i Luisa barem na neko vrijeme, ali rizik je bio prevelik," kazao je Martino.

Messi može očekivati slične scene i u Tokiju gdje Miami nastavlja svoju predsezonsku turneju prijateljskom utakmicom protiv prvaka J-lige Vissel Kobea u srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close