Od Albacetea do Orlanda

VIDEO I Messijevih 500

Sve je počelo sezone 2004./5. Tada golobradi 17-godišnjak iz Rosaria, pun motiva i želje da se dokaže tadašnjem treneru Franku Rijkaardu u 34. kolu španjolskog prvenstva dobiva priliku protiv momčadi Albacetea.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2024. u 09:26 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je počelo sezone 2004./5. Tada golobradi 17-godišnjak iz Rosaria, pun motiva i želje da se dokaže tadašnjem treneru Franku Rijkaardu u 34. kolu španjolskog prvenstva dobiva priliku protiv momčadi Albacetea. Barca je vodila 1:0, a Argentinac je u 87. minuti zamijenio Kamerunca Samuela Eto'o-a. To je bio dan kada se povijest počela pisati

Video: Gol Messija protiv Albacetea 

Inter Miami je u sinoćnjoj utakmici na domaćem terenu ispratio Orlando City „petardom“ bez primljenog gola. Tri su gosti brojali već u uvodnih pola sata, a u nastavku ih je dokrajčio Messi, golovima u 57. i 62. minuti utakmice.

Ovo je bila druga pobjeda u posljednje tri utakmice za Inter, a upisali su i remi protiv LA Galaxyja. Za te tri utakmice skupili su gol razliku 8:1. Argentinski čarobnjak, Leo Messi ovom je utakmicom zabilježio još jedan hvale vrijedan rekord.

Večerašnjim upisivanjem u listu strijelaca, Messi je došao do brojke od 500 golova kada se gledaju samo ligaške utakmice u karijeri. Do tog uspjeha bilo mu je potrebno samo 587 nastupa u prvenstvenim utakmicama u svim klubovima.

Od Albacetea do Orlanda

Sve je počelo sezone 2004./5. Tada golobradi 17-godišnjak iz Rosaria, pun motiva i želje da se dokaže tadašnjem treneru Franku Rijkaardu u 34. kolu španjolskog prvenstva dobiva priliku protiv momčadi Albacetea. Barca je vodila 1:0, a Argentinac je u 87. minuti zamijenio Kamerunca Samuela Eto'o-a. To je bio dan kada se povijest počela pisati.

Prvo je u 89. minuti na dodavanje brazilskog čarobnjaka Ronaldinha Messi pogodio, ali linijski sudac podigao je zastavicu i signalizirao zaleđe. Nije ga to zaustavilo. 91. minuta se igrala, Ronaldinho je ponovno poslao fenomenalnu loptu za Messija, a Argentinac je ležernim lobom matirao vratara Valbuenu u maniri iskusnog igrača i pogodio mrežu.

Znalo se već u toj utakmici da će, još dječak s brojem 30 na dresu, biti kvalitetan igrač, a u konačnici je postao onaj koji se svrstava u sami vrh u nogometnoj povijesti.

Impresivne brojke

Pored 500 golova u 587 ligaških nastupa, Argentinac je pridodao i 225 asistencija. 12 puta je sa svojim ekipama osvojio prvenstvo, devet puta je bio igrač godine. Također je osam puta proglašenih najboljim strijelcem prvenstva, a sedam najboljim asistentom.

Za Barcu je u konačnici nastupio 520 puta i upisao je 474 pogotka. Nakon toga prešao je u francuski PSG gdje je odigrao 58 utakmica i 22 puta bio strijelac, a sada je u MLS-u brojku zaokružio na 500. Bio mu je ovo deveti nastup u američkoj ligi, a sa sinoćnja dva došao je do ukupne brojke od četiri gola.

Dio Blaugrane na okupu

Čini se da mu prijaju Sjedinjenje Američke Države. Prikupili su mu dio Barcelone, koju i dan danas živi svim srcem. Trenutno u redovima Inter Miamija nastupaju nekadašnji igrači Blaugrane, Sergio Busquets, Jordi Alba i Luis Suarez, koji je nedavna akvizicija u klubu.

Urugvajac se također polako, ali efikasno adaptira na MLS. Trenutno su u 2024. godini Messi i Suarez najkorisniji igrači lige kada se gleda zbroj golova i asistencija. Messi trenutno ima tri gola i asistenciju u ovoj godini, dok Suarez broji dva gola uz tri asistencije

Video: LA Galaxy - Inter Miami 
Kopirati
Drag cursor here to close