Liga prvaka

Mreže mirovale u Münchenu, Galata sustigao zaostatak protiv ManU-a

Bayern nije uspio svladati FC Kopenhagen, završilo je 0-0. U Istanbulu su pak Galatasaray i Manchester United odigrali nevjerojatnu i iznimno napetu utakmicu koja je završila bez pobjednika 3-3.
Sport / Nogomet | 30. 11. 2023. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: UEFA Champions League | Twitter / Detalj s utakmice Galatasaray - Manchester United

Bayern i FC Kopenhagen na Allianz Areni odigrali su dvoboj bez golova te su prije zadnjeg kola tri momčadi i dalje u borbi za drugo mjesto na ljestvici.

Bayern je siguran prvi, a iza leđa Bavaraca su Galatasaray i FC Kopenhagen koji imaju po pet, a Manchester United četiri boda.

Međutim, istinska drama u ovoj skupini dogodila se u ranijem terminu.

U Istanbulu su Galatasaray i Manchester United odigrali nevjerojatnu i iznimno napetu utakmicu koja je završila bez pobjednika 3-3.

Ove su dvije momčadi uzbudljivu utakmicu odigrali i na Old Traffordu gdje je Galatasaray slavio 3-2. Možda čak i napetije bilo je u Istanbulu gdje je bilo vatreno od prve minute, a gosti su već do 18. minute vodili 2-0.

Odlični Argentinac Garnacho u 11. minuti je postigao prvi pogodak, da bi feneomenalan gol u 18. zabio Bruno Fernandes kada je zakucao loptu u domaće rašlje za 2-0 Manchester Uniteda.

Galatasaray nije zbog dva primljena gola pokleknuo već je u 29. minuti smanjio na 1-2 nakon što je Ziyech pogodio iz slobodnog udarca, a mogao je do odmora izbjeći rezultatski minus.

Krajem prvog dijela Icardi je zabio za 2-2, ali je pogodak poništen zbog milimetarskog zaleđa.

Sa svih strana sijevalo je i u drugom poluvremenu. U 55. minuti je McTominay dodatno povećao prednost gostiju s Otoka te je zabio za 3-1, ali još jednom se domaćin vratio iz minusa od dva pogotka.

U 62. minuti opet je Ziyech zatresao mrežu iz slobodnog udarca, ali uz veliku pomoć gostujućeg vratara Onane koji je grubo pogriješio, dok je u 71. minuti Akturkoglu postigao sjajan gol za 3-3. Lijepo je primio i u trku žestoko opalio te pogodio bliži kut suparničkih vrata.

Do kraja su obje momčadi imale niz dobrih prilika za pogodak i pobjedu. Tresao se i domaći okvir vrata, ali je završilo bez pobjednika.

Sažetak utakmice OVDJE

U posljednjem kolu Manchester United na Old Traffordu igra protiv Bayerna, a FC Kopenhagen je domaćin turskom prvaku.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close