Champions League

Arsenal i PSV u osmini finala, Benfica prokockala vodstvo od 3-0

Nakon srijede poznate su još dvije momčadi koje su izborile plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka, to su Arsenal i PSV Eindhoven.
Sport / Nogomet | 29. 11. 2023. u 23:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Arsenal FC | Twitter / Slavlje igrača Arsenala

U skupini D je i prije pretposljednjeg kola bilo jasno da dalje idu Inter i Real Sociedad, a u petom kolu Inter je sigurno plovio prema ružnom porazu na Luz stadionu u Lisabonu.

Posljednjeplasirana Benfica vodila je 3-0 na poluvremenu, no ogled je završio bez pobjednika 3-3.

Tri pogotka dala je Benfica u prvom dijelu i sva tri je potpisao Joao Mario, nekadašnji igrač Intera, koji je neumoljivo tresao mrežu u 5., 13. i 34. minuti.

No, u nastavku je Inter uzvratio istom mjerom. Strijelci su bili Arnautović u 51., Frattesi u 58. i Sanchez iz jedanaesterca u 72. minuti za konačnih 3-3. GOLOVI

Benfica još uvijek može biti treća na ljestvici, ali u zadnjem kolu mora pobijediti RB Salzburg u gostima s tri pogotka razlike.

U zadnjem kolu će se odlučivati i o pobjedniku ove skupine jer Inter i Real Sociedad imaju isti broj bodova.

Real Sociedad je u 5. kolu na domaćem terenu odigrao 0-0 protiv RB Salzburga.

     
       Standings provided by Sofascore     

Arsenal je deklasirao Lens u petom kolu skupine B. Bilo je čak 6-0 na Emirates stadionu čime je Arsenal osigurao prolaz u osminu finala, ali je time pomogao i PSV-u koji će također za njim.

Prije zadnjeg kola PSV ima tri boda više od Lensa, ali i bolji međusobni omjer. Arsenal je i siguran pobjednik skupine.

Već na poluvremenu Arsenal je imao vodstvo od 5-0, a redom su zabijali Havertz u 13., Gabriel Jesus u 21., Saka u 23., Martinelli u 27. i Odegaard u nadoknadi prvog dijela.

U nastavku je sve zaokruženo golom Jorginha u 86. minuti iz jedanaesterca.

Sažetak utakmice OVDJE

Nogometaši Seville poraženi su na domaćem terenu od PSV-a s 2-3, u petom kolu skupine B Lige prvaka, premda su vodili 2-0 do 68. minute.

Tim rezultatom Sevilla je izgubila svaku šansu za prolaz u osminu finala ovog natjecanja, ali još može biti treća i time nastaviti europski put kroz Europsku ligu.

Sevilla je povela u 24. minuti kada je hrvatski nogometaš Ivan Rakitić izveo slobodan udarac, pronašao je Sergija Ramosa koji je zatresao gostujuću mrežu.

Pogodak Sergija Ramosa bio je jubilarni 10.000 u povijesti Lige prvaka.

Sevilla je udvostručila prednost u 47. minuti kada je En-Nesyri kontranapad okrunio golom za 2-0. No, domaćina je u probleme ugurao Argentinac Ocampos koji je u 63. i 66. minuti zaradio dva žuta kartona, a već u 68. su gosti iskoristili igrača više. Pogodak za 1-2 postigao je Saibari.

Bio je to samo uvod u potpuni preokret jer je Gudelj u 81. pogodio vlastitu mrežu za 2-2, dok je Pepi u 92. minuti zabio za izuzetno važnu pobjedu Nizozemaca.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     

Prije srijede osminu finala Lige prvaka osigurali su Bayern, Real Madrid, Real Sociedad, Inter, Manchester City, Leipzig, Barcelona, Borussia Dortmund, Atletico Madrid i Lazio.

Kopirati
Drag cursor here to close